Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ :Η ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑ «ΜΑΤΑ ΧΑΡΙ» ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!!


Σε δημοσιογραφικό πόλεμο μεταξύ του φιλοκυβερνητικού, (Sabah, Star, Akıt), και του αντιπολιτευόμενου, (Zaman), τουρκικού τύπου, έχει εξελιχτεί η υπόθεση της Ελληνίδας κατασκόπου που αναστάτωσε τους Τούρκους και την ονόμασαν «Ρωμιά Μάτα Χάρι»ö με τις αλληλοκατηγορίες ότι η ευρεία δημοσιοποίηση του θέματος σχετίζεται με προσπάθεια υπονόμευσης του ίδιου του Ερντογάν. Στο θέμα επανήρθε η εφημερίδα Zaman, (5/11/2015), ενώ η δίκη της υπόθεσης συνεχίζεται κεκλεισμένων των θυρών, εξαπολύοντας κατηγορίες κατά του φιλοκυβερνητικού τύπου για συκοφαντικές καταγγελίες σε βάρος της σχετικά με το σκάνδαλο κατασκοπείας.
Foto2Πρόκειται για μια μυστήρια γυναίκα ελληνικής καταγωγής σύμφωνα με τους Τούρκους από την Σμύρνη, με το όνομα, (ψευδώνυμο ;), Άννα. Αυτή η «Άννα» έχει δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις που συγκλονίζονται από το μεγαλύτερο σκάνδαλο κατασκοπείας στην ιστορία τους με αφορμή τις υπόγειες δραστηριότητες της με τις οποίες που υπέκλεπτε απόρρητα στρατιωτικά μυστικά και τα έστελνε… στην Ελλάδα ??? Εξ’ αιτίας αυτής της Άννας, είχε εξαπολυθεί ένα όργιο συλλήψεων Τούρκων αξιωματικών και όχι μόνο, που εμπλέκονταν στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο.
Foto3Το θέμα είχε έρθει για πρώτη φορά στην δημοσιότητα στις 29 Οκτωβρίου του 2010 όταν γίνονταν γνωστό από την τουρκική εφημερίδα ΣΤΑΡ η εμπλοκή μιας μυστήριας Ελληνίδας κατασκόπου σε ένα μεγάλο σκάνδαλο κατασκοπείας. Η τουρκική εφημερίδα είχε τότε αποκαλύψει ότι είχαν συλλάβει δυο ναύαρχους ενώ μια άλλη τουρκική εφημερίδα, η Ταράφ, έκανε αναφορά για την εμπλοκή τριών γυναικών στις οποίες διέρρεαν μυστικά έγραφα του τουρκικού στρατού.
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του ίδιου του τουρκικού τύπου, απόρρητα έγραφα στα οποία μεταξύ των άλλων περιείχαν και σχέδια πολεμικών επιχειρήσεων στο Αιγαίο, καθώς και σχέδια διεξαγωγής ελληνοτουρκικού πολέμου, διέρρευσαν σε ξένες μυστικές υπηρεσίες. Οι πληροφορίες ανέφεραν για γυναίκες «ελαφρών ηθών», μεταξύ των οποίων και μια Ελληνίδα ,την οποία αναζητούσε η τουρκική ασφάλεια. Οι γυναίκες αυτές είχαν σχέση με Τούρκους αξιωματικούς και υψηλόβαθμα στελέχη της «TUBITAK», (τουρκική πολεμική βιομηχανία), από τους οποίους έπαιρναν τα μυστικά έγραφα τα οποία στην συνέχεια τα διοχέτευαν σε.. ξένες μυστικές υπηρεσίες. Για το θέμα συνελήφθηκαν τότε οι δυο Τούρκοι ναύαρχοι ενώ τις επόμενες μέρες συνελήφθηκαν άλλοι τέσσερις Τούρκοι αξιωματικοί και τρία στελέχη της TUBITAK. Ο τουρκικός τύπος έκανε λόγω και για επικείμενες άλλες συλλήψεις καθώς ξετυλίγονταν το κουβάρι του μεγάλου αυτού σκανδάλου κατασκοπείας.
Έκτοτε πέρασε ένα μεγάλο διάστημα χωρίς να γίνει καμία αναφορά ούτε και αν τελικά οι τουρκικές αρχές εξάρθρωσαν το κύκλωμα της κατασκοπείας. Ξαφνικά τον Μάιο του 2012 ξέσπασε ένα νέο μεγάλο κύμα συλλήψεων με επίκεντρο την δράση αυτής της περίφημης «Μάτα Χάρη», η οποία σύμφωνα με τους Τούρκους ονομάζεται «Άννα η Σμυρνιά», «İzmirli Anna». Αυτή η Άννα κατεύθυνε το μεγάλο κύκλωμα κατασκοπείας που όπως αποκαλύφτηκε είχε διαλύσει ουσιαστικά τον τουρκικό στρατό στην περιοχή του Αιγαίου με επίκεντρο την Σμύρνη.
Έτσι στις 10 Μαΐου γίνονταν γνωστό πως με εντολή του γενικού εισαγγελέα Σμύρνης οι στρατιωτικές αρχές εξαπέλυσαν ένα άγριο κυνηγητό συλλήψεων διαφόρων στρατιωτικών που ενέχονται στο μεγάλο σκάνδαλο της κατασκοπείας. Μέχρι τις 25 Μαΐου είχαν συληφθεί 45 άτομα μεταξύ των οποίων ήταν 13 μόνιμοι αξιωματικοί, ενώ γίνονταν λόγος για τεράστιο κύκλωμα που έφτανε μέχρι και τα 300 άτομα ενώ ο ευρύτερος κύκλος της πρωτοφανούς κατασκοπείας άγγιζε περί τα… 2.500 άτομα, αριθμός πράγματι υπερβολικός που έδειχνε ότι είχε ουσιαστικά διαβρωθεί όλο το στρατιωτικό σώμα στην περιοχή της Σμύρνης και όχι μόνο. Όπως αναφέρθηκε, είχε στηθεί ένα έξυπνο κύκλωμα πορνείας που καθοδηγείτο από την περίφημη Άννα την Σμυρνιά και μέσω των διαφόρων επαφών γίνονταν παράδοση στρατιωτικών μυστικών που στην συνέχεια παραδίδονταν στους παραλήπτες σε… ελληνικό έδαφος, χωρίς όμως να δίνονταν συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Μάλιστα σύμφωνα με την εφημερίδα Σαμπάχ, η ίδια η Άννα η Σμυρνιά είχε ζητήσει ραντεβού με ανώτατο πράκτορα της ΜΙΤ, σίγουρα με σκοπό την υποκλοπή και άλλων στρατιωτικών μυστικών.
Αλλά η πολύκροτη αυτή υπόθεση δεν σταμάτησε εδώ. Από την εφημερίδα Τζούμχουριέτ στις 16 Ιουνίου γίνονταν γνωστό ότι συνελήφθηκαν άλλα 25 άτομα από τους οποίους οι 10 μόνιμοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού ενώ οι έρευνες και οι ανακρίσεις είχαν επεκταθεί σε 16 επαρχίες της ευρύτερης περιοχής της Σμύρνης καθώς το κύκλωμα είχε απλωθεί και σε άλλες περιοχές. Δυο μέρες μετά, στις 18 Ιουνίου, η εφημερίδα Σαμπάχ αποκάλυπτε νέο κύμα συλλήψεων 24 αποστράτων αξιωματικών, 9 μονίμων και άλλων 19 ατόμων που υπηρετούσαν σε στρατιωτικές υπηρεσίες κατηγορούμενοι για εμπλοκή στο ίδιο κύκλωμα κατασκοπείας.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο συνολικός αριθμός των συλληφθέντων εκείνες τις μέρες έφτασε τους 69, από τους οποίους οι περισσότεροι ήταν μόνιμοι αξιωματικοί του τουρκικού στρατού. Στις 23 Ιουνίου η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Ζαμάν ανήγγελλε την σύλληψη ενός ανώτερου μόνιμου αξιωματικού με τα αρχικά, Ε.Κ., ο οποίος μάλιστα υπηρετούσε σε τουρκική μονάδα εκτός Τουρκίας, με την ίδια κατηγορία για συμμέτοχη στο κύκλωμα κατασκοπείας σε βάρος της Τουρκίας.
Στις 1 Ιουλίου από την εφημερίδα Τζουμχουριέτ γίνονταν γνωστό η σύλληψη άλλων 26 μονίμων αξιωματικών από τους οποίους όμως μόνο οι δυο κρατηθήκαν για να οδηγηθούν στο στρατοδικείο. Την ίδια μέρα όμως μια άλλη τουρκική εφημερίδα, η Σαμπάχ, αποκάλυπτε ότι είχαν διενεργηθεί άλλες 28 συλλήψεις. Αυτή την φορά το ενδιαφέρων ήταν ότι δυο από τους αξιωματικούς που είχαν συλλάβει υπηρετούσαν  στο Εσκήσεχήρ, όπου είναι η μεγάλη αεροπορική βάση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας με πεδίο επιχειρήσεων το Αιγαίο. Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ίδια η τουρκική εφημερίδα, επρόκειτο για δυο πιλότους F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, για τον Evren T. και για τον Ersin. K. Οι δυο αυτοί πιλότοι πήγαιναν τακτικά στην Σμύρνη όπου όπως φαίνετε είχαν πέσει και αυτοί στα «δίχτυα» της Άννας στης Σμυρνιάς, δηλαδή της περίφημης Ρωμιάς «Μάτα Χάρη» και είχαν αποκαλύψει διάφορα μυστικά της πολεμικής αεροπορίας.
Παράλληλα, όπως έγραψε η Σαμπάχ, άλλοι 26 μόνιμοι αξιωματικοί είχαν συλληφθεί με την ίδια κατηγορία. Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν για επέκταση του κυκλώματος και σε άλλες πόλεις πλην της Σμύρνης, όπως Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Ντιαραμπακίρ. Τέλος στις 3 Ιουλίου σε ένα πέμπτο, όμως αναφέρθηκε, κύμα συλλήψεων, συνελήφθηκαν άλλα 35άτομα από τους οποίους οι 13 ήταν στρατιωτικοί.
Το ενδιαφέρων σε όλη αυτή την υπόθεση ήταν σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ της εφημερίδας Ζαμάν, ότι όλο αυτό το κύκλωμα που είχε σαν επίκεντρο την Ρωμιά Άννα, είχε καταφέρει να φτάσει σε απόρρητα στρατιωτικά μυστικά τα οποία μετέφερε εκτός Τουρκίας. Ανάμεσα στα μυστικά αυτά αναφέρονταν στοιχεία για τα τουρκικά ραντάρ του Αιγαίου, τα οποία έχουν εγκατασταθεί τα τελευταία χρόνια στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης και επιτηρούν με τα τελειότερα τεχνολογικά μέσα όλο τον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Παράλληλα είχαν υποκλαπεί σχέδια στρατοπέδων, αποθηκών πυρομαχικών της στρατιάς του Αιγαίου, στοιχεία για τα στρατιωτικά αεροδρόμια της περιοχής του Αιγαίου, όπως αυτό του Νταλαμάν απέναντι από την Ρόδο από όπου εφορμούν τα τουρκικά F-16 για το νότιο Αιγαίο, ακόμα και για τις ναυτικές βάσεις που βρίσκονται στην εποπτεία της στρατιάς του Αιγαίου και για διάφορες μαρίνες που βρίσκονται κατά μήκος των τουρκικών ακτών και εποπτεύονται από την τουρκική ακτοφυλακή.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, στο μεγάλο αυτό σκάνδαλο εμπλέκονταν και στελέχη της ΜΙΤ, ακόμα και στελέχη του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, γεγονός που καθιστούσε ακόμα μεγαλύτερης σημασίας την όλη υπόθεση που έχει αναστατώσει και έχει δημιουργήσει μεγάλο σάλο στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Η δράση του κυκλώματος γίνονταν συνήθως μέσω ερωτικών ραντεβού και στη συνέχεια, όπως αποκάλυπτε η Ζαμάν, οι αξιωματικοί έπεφταν στη παγίδα της φωτογράφησης τους σε τρυφερές στιγμές, οπότε γίνονταν θύματα εκβιασμού και για να ξεφύγουν παρέδιδαν διάφορα μυστικά ενώ άλλοι πάλι γίνονταν ουσιαστικά «πελάτες» καθώς εξαγοράζονταν από το κύκλωμα.
Το εντυπωσιακό είναι πως όλες οι πληροφορίες διαχειρίζονταν από το κεντρικό πρόσωπο του κυκλώματος, που είναι η περίφημη, όπως αναφέραμε, «Άννα η Σμυρνιά», η «Ρωμιά Μάτα Χάρη», χωρίς όμως να έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόσωπο αυτό. Επίσης εντυπωσιακό είναι πως δεν είχε γίνει, (για ευνόητους λόγους γοήτρου), καμία μνεία για κάποια διαμαρτυρία εκ μέρους της Τουρκίας προς κάποια ελληνική αρχή, καθώς όλες οι αναφορές αλλά και οι έμμεσοι υπαινιγμοί που έγιναν για το κύκλωμα έδειχναν προς την ελληνική πλευρά.
Αφού μόνο μια Ρωμιά προκάλεσε τέτοια αναστάτωση στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, σκεφτείτε τι θα γίνονταν αν…
Maşallah! Maşallah!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com