Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Σταματάκη (ΣΥΡΙΖΑ): Ο Λάμπρου συνομιλούσε και με «ποινικούς και πολιτικούς κρατούμενους»--Αναγνωρίζει τους τρομοκράτες ως «πολιτικούς κρατούμενους»...


«Δεν ξεχωρίζουμε τους φυλακισμένους σε τρομοκράτες και μη. Υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων» λέει για τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Πολιτικούς κρατούμενους» αναγνώρισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη σε ραδιοφωνική συνέντευξή της το πρωί της Τετάρτης. Χαρακτηριστικά είπε: «Ο Πάνος Λάμπρου συνομιλούσε με όλους όσοι εμπλέκονται στο σύστημα των φυλακών, την αστυνομία, τους φύλακες, τους φυλακισμένους, άνδρες και γυναίκες, πολιτικούς και ποινικούς».«Εμείς υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των φυλακισμένων», είπε η κυρία Σταματάκη στον «9.84», ενώ πρόσθεσε πως «ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ήταν πάντα ένα θεσμικό κόμμα. Ήταν πάντα μέσα στους θεσμούς, διεκδικούσε την συμμετοχή του με δημοκρατικό τρόπο και την εκλογή του και την άσκηση της εξουσίας. Άρα, πότε ήταν με τους αντιεξουσιαστές; Πότε λέγαμε ότι είμαστε αντιεξουσιαστές; Ποτέ. Υπερασπιζόμαστε τα δημοκρατικά δικαιώματα των μειονοτήτων και ανθρώπων που πιέζονται και “δεν έχουν φωνή”, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε αντιεξουσιαστές».

«Δεν ξεχωρίζουμε τους φυλακισμένους σε τρομοκράτες και μη. Υπερασπιζόμαστε τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα όλων των φυλακισμένων. Θεωρούμε ότι πρέπει να έχουν ανθρώπινες συνθήκες μέσα στη φυλακή, να μπορούν να υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους και από εκεί και πέρα η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, να τιμωρεί και να παίρνει αποφάσεις», επιχείρησε να εξηγήσει και κατέληξε αναφορικά με την δράση του Πάνου Λάμπρου: «Εδώ και είκοσι χρόνια ασχολείται με τα κοινωνικά και τα πολιτικά δικαιώματα. Συνομιλεί με όλους τους φυλακισμένους χωρίς διακρίσεις και υπερασπίζεται κάποια δικαιώματα που πρέπει να έχουν ως έγκλειστοι. Καθένας που ασχολείται με την πολιτική, ασχολείται με έναν τομέα και με τα προβλήματά του. Εγώ, για παράδειγμα, πάντα ασχολούμουν με την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορώ να έχω συνολική άποψη και εικόνα για το τι συμβαίνει στο χώρο. Έτσι, λοιπόν και ο Π. Λάμπρου συνομιλούσε με όλους όσοι εμπλέκονται στο σύστημα των φυλακών, την αστυνομία, τους φύλακες, τους φυλακισμένους, άνδρες και γυναίκες, πολιτικούς και ποινικούς, για να μπορεί να έχει και να διαμορφώνει μια συνολική εικόνα των προβλημάτων στις φυλακές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com