Τετάρτη, 11 Νοεμβρίου 2015

ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΖΗΤΑ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΧΑΝΙΩΝ ...


Έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί το αν ο πρώην δήμαρχος Σφακίων, νυν βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης έχει τελέσει, μαζί με άλλους πολίτες, τα αδικήματα της στάσης από κοινού, της παράνομης βίας από κοινού, του απόπλου πλοίου άνευ ελέγχου της Λιμενικής Αρχής και της διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας, διενεργεί η Εισαγγελία Χανίων.Την ύπαρξη της εισαγγελικής παραγγελίας γνωστοποίησε την Τρίτη ο ίδιος ο κ. Πολάκης με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ στην συνέχεια εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει ότι τη Δευτέρα ενημερώθηκε πως διαβιβάζεται από την Εισαγγελία Χανίων αίτημα για την άρση ασυλίας του, λόγω «πρόκλησης σε εξέγερση, στάση, κ.λ.π».

Όπως υποστηρίζει, «πρόκειται για την ιστορία του απεγκλωβισμού 650 τουριστών στην έξοδο του Φαραγγιού της Σαμαριάς λόγω της αιφνίδιας και αδικαιολόγητης απαγόρευσης στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 του απόπλου 80 πλοίων σε ολόκληρη την Ελλάδα».

«Τους οδηγήσαμε με ασφάλεια στο λιμένα της Χώρας Σφακίων, εγώ ως δήμαρχος, μαζί με τους κατοίκους της Αγ. Ρούμελης και εκπροσώπους της εταιρίας», εξηγεί και προσθέτει: «Υπερβαίνοντας κατ΄ ανάγκη τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και γλυτώνοντας τους τουρίστες από απρόβλεπτες συνέπειες». Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, καταλήγοντας διερωτάται: «Είναι τυχαία η επιλογή και ο χρόνος για την ανάδειξη της όλης υπόθεσης;».

Η υπόθεση αφορά στην κατάληψη πλοίου στις 6 Σεπτεμβρίου 2011 που μετέφερε τουρίστες και ενώ ο αρμόδιος τότε υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης είχε απαγορεύσει τον απόπλου όσων πλοίων ελέγχονταν για τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας τους από ξένο νηογνώμονα.

Αποτέλεσμα ήταν ο εγκλωβισμός 650 τουριστών στην περιοχή οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στο φαράγγι της Σαμαριάς. Παρ' ότι έγιναν προσπάθειες από παράγοντες της δημόσιας διοίκησης για να παρακαμφθεί η ακινητοποίηση του πλοίου τους, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ο νυν αναπληρωτής υπουργός και τότε δήμαρχος Σφακίων κ. Πολάκης, τοπικοί φορείς και κάτοικοι κατέλαβαν το πλοίο που θα πραγματοποιούσε δρομολόγιο και «απεγκλώβισαν» τους εκατοντάδες επισκέπτες προς το λιμάνι των Σφακίων.

Στο έγγραφο της Εισαγγελίας Χανίων αναφέρεται ότι ο κ. Πολάκης με ομάδα τόμων «φέρεται ότι δρώντας από κοινού, στράφηκαν δι' εξεγέρσεως κατά της εξουσίας του πλοιάρχου του Ε/Γ-Ο/Γ-Δ/Ρ πλοίου "Σαμαριά 1" ΝΧ 16, που βρισκόταν στο Λιμένα Σούγιας Χανίων, απαιτώντας από τον πλοίαρχο αυτού να αποπλεύσει, παρ' όλο που το πλοίο τελούσε υπό απαγόρευση απόπλου, για Αγία Ρούμελη με σκοπό την παραλαβή επιβατών. Με βάση τα ανωτέρω ερευνάται η τέλεση των αδικημάτων της στάσης από κοινού (άρθρ. 45 ΠΚ, 213 παρ. 1 ΝΔ 187/1973), της παράνομης βίας από κοινού (άρθρ. 45, 330 ΠΚ), του απόπλου πλοίου άνευ ελέγχου της Λιμενικής Αρχής (άρθρ. 234, σε συνδ. με 31, ΝΔ 187/1973) και της διατάραξης της ασφάλειας της υδάτινης συγκοινωνίας με πρόθεση (άρθρ. 291 παρ. 1 ΠΚ)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr