Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ:"Στη Λέσβο να μένουν οι μονάδες αίματος από τις Στρατιωτικές Μονάδες"...


Ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστασία Αντωνέλλη, έστειλαν στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο και στον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, την παρακάτω επιστολή, με την οποία ζητούν οι μονάδες αίματος που συλλέγονται από τις Στρατιωτικές Μονάδες της Λέσβου, να μένουν στο Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Αναλυτικά η επιστολή, έχει ως εξής:


«Αξιότιμοι κ. Υπουργοί,
  
Τρεις φορές το χρόνο, ο Σταθμός Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης αποκλειστικά με δικό του προσωπικό, διοργανώνει Αιμοδοσίες σε Στρατιωτικές Μονάδες που εδρεύουν στη Λέσβο και οι μονάδες που συγκεντρώνονται στέλνονται στον Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας στην Αθήνα, σύμφωνα με την Πάγια Εντολή του ΥΕΑ 7-1/2013 ¨περί αιμοδοσίας στρατιωτικού προσωπικού και την εγκύκλιο με αριθμό Α3β/οικ. 74747, 30/9/2015του Υπουργείου Υγείας.
    Αντιθέτως, όποιες ανάγκες για μονάδες αίματος παρουσιασθούν σε έκτακτα περιστατικά (για μόνιμους ή μη) που υπηρετούν στις στρατιωτικές μονάδες, καλύπτονται από τις μονάδες που συλλέγουν οι Εθελοντικοί Σύλλογοι της Λέσβου, μέσω του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
    Όπως θα γνωρίζετε, η Λέσβος διαθέτει το μεγαλύτερο πανελλαδικώς ποσοστό πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία, συνάνθρωποι, που χρειάζονται τουλάχιστον 4 μονάδες αίματος ο καθένας κάθε μήνα.
    Η λειτουργία νέων μονάδων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης (εντατικής, ασθενειών αίματος, νευροχειρουργικής, μονάδες εμφράγματος κτλ) απαιτεί πολύ μεγαλύτερες ποσότητες μονάδων αίματος.
    Όπως έγινε παγκοσμίως γνωστό, η Λέσβος, έγινε η κύρια πύλη εισόδου χιλιάδων κυνηγημένων προσφύγων καθημερινά,  αρκετοί από τους οποίους νοσηλεύονται και τους διατίθενται οι απαιτούμενες μονάδες αίματος.
    Έτσι, παρά τις καθημερινές ενέργειες των φορέων Εθελοντικής Αιμοδοσίας παρουσιάζονται διαρκώς ελλείψεις που επιδρούν αρνητικά στην υγεία ασθενών με χρόνια ή έκτακτα προβλήματα υγείας.
    Σύμφωνα με όλα τα προαναφερόμενα, είναι απόλυτη ανάγκη, οι μονάδες αίματος που συλλέγονται από τις Στρατιωτικές Μονάδες στη Λέσβο να μένουν στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ώστε να αντιμετωπίζονται οι ελλείψεις και οι πολλαπλές καθημερινές ανάγκες, με την τροποποίηση των προαναφερόμενων εντολών και εγκυκλίων στην παραμεθόριο περιοχή μας.   

                                      

Με εκτίμηση,


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ    Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ


ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΛΗΝΟΣ    ΑΝΑΣΤΑΣΤΙΑ ΑΝΤΩΝΕΛΛΗ  http://www.lesvosnews.net/articles/news-categories/koinonia/sti-lesvo-n-menoyn-oi-monades-aimatos-apo-tis-stratiotikes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr