Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015

ΟΙ "πράκτορες" αντιδρούν στην επιβολή τέλους στα παιγνίδια του ΟΠΑΠ ...


Tην κάθετη αντίθεσή του στη φημολογούμενη επιβολή τέλους 5 λεπτών του ευρώ σε παιχνίδι ή παιχνίδια του ΟΠΑΠ ως αντιστάθμισμα για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση, εξέφρασε το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων του ΟΠΑΠ (ΠΟΕΠΠΠ). Όπως τονίστηκε, το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα αποδώσει σε καμία περίπτωση.

Σημειώνεται ότι ο Τρ, Αλεξιάδης έχει συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου για την οριστικοποίηση των ισοδυναμων για τον ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση. Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι επιβληθειειδικό  τέλος στα παιγνίδια του ΟΠΑΠ.

Σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κ. Τοπτσίδης εξέφρασε την απορία γιατί ένα μέτρο που στο παρελθόν απέτυχε παταγωδώς, επανέρχεται από τη σημερινή κυβέρνηση. Σημείωσε πως το τέλος αυτό θα «σκοτώσει» την ανακύκλωση του τζίρου των παιχνιδιών και στο τέλος δεν θα αποδώσει τα αναμενόμενα. Ακόμη ανέφερε πως με μαθηματική ακρίβεια η επίπτωση θα είναι το κλείσιμο τουλάχιστον 1.000 πρακτορείων και συνεπακόλουθες απολύσεις 6.000 εργαζομένων στον κλάδο, ο οποίος βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με προβλήματα βιωσιμότητας.

Με τη σειρά του ο Γ. Πουλημάς, πρόεδρος του Συλλόγου Πρακτόρων Αττικής, είπε ότι οι υπολογισμοί της κυβέρνησης για τα προσδοκώμενα έσοδα από ένα τέτοιο τέλος, είναι πρόχειροι και φανερώνουν άγνοια. Αναφερόμενος στο ΚΙΝΟ σημείωσε ότι στηρίζεται στην ανακύκλωση των κερδών των παικτών, καθώς σύμφωνα με υπολογισμούς, ένα ευρώ που παίζεται δημιουργεί πενταπλάσιο τζίρο στο παιχνίδι, ακριβώς λόγω της ανακύκλωσης των κερδών.

Η Ομοσπονδία των Πρακτόρων εξέφρασε την βεβαιότητα πως ένα τέτοιο μέτρο θα ενισχύσει τον παράνομο τζόγο, ο οποίος παραμένει ανεξέλεγκτος, φτάνοντας σε μέγεθος τα 6 δισ. ευρώ ετησίως.


Η ΠΟΕΠΠΠ εξέφρασε την απορία γιατί η κυβέρνηση δεν αναζητά φορολογικά έσοδα από τον παράνομο τζόγο και επιμένει να επιβαρύνει έναν υπερφορολογημένο μόνιμο δίκτυο, όπως αυτό των πρακτορείων της ΟΠΑΠ. Τέλος, επιφυλάχθηκε για την κλιμάκωση των αντιδράσεων του κλάδου, συμπληρώνοντας πως οι όποιες αποφάσεις θα ληφθούν μετά τη συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη, αργότερα το απόγευμα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr