Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

"Πόλεμος χαρακωμάτων" στη ΝΔ – Αναψε «φωτιές» ο Βορίδης .....


"Φωτιές" άναψε στο εσωκομματικό τοπίο της ΝΔ, εννέα ημέρες πριν τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.
Η επιλογή του Μάκη Βορίδη να στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα, προκάλεσε τις αντιδράσεις των υπολοίπων υποψηφίων για την προεδρία της ΝΔ ενώ το πολιτικό παρασκήνιο για την απόφασή του είναι πλούσιο.
Το παρασκήνιο της συμφωνίας Βορίδη-Τζιτζικώστα
Οι δύο άνδρες ξεκίνησαν να συνομιλούν μετ' επιτάσεως το τελευταίο τουλάχιστον δεκαήμερο. Σε κατ' ιδίαν μυστικές συναντήσεις τους αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες συζήτησαν τόσο το πλαίσιο τις συμφωνίας όσο και τις θέσεις που είχε διατυπώσει δημόσια ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Η τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία τους, όπου και επισημοποιήθηκε ο «γάμος» των δύο, έγινε αργά το βράδυ της Πέμπτης.
Αμέσως μετά ο Μάκης Βορίδης προέβη και στην δημόσια δήλωση στήριξής του για την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα. Ο κ. Βορίδης θεωρεί ότι ο Απ. Τζιτζικώστας έχει τα χαρακτηριστικά του προέδρου ο οποίος μπορεί να πείσει ακροατήρια, ενώ επιμένει πως θα δώσει τη μάχη εναντίον της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, σε περίπτωση που εκλεγεί πρόεδρος της ΝΔ ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Μάκης Βορίδης, θα είναι το alter ego του.
Δεδομένου ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν είναι βουλευτής, ο κ. Βορίδης προαλείφεται για την θέση του α' αντιπροέδρου στο κόμμα και του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ στη Βουλή.
Οι αντιδράσεις
Ο Αδωνις Γεωργιάδης έσπευσε να αντιδράσει ακαριαία και πιο... προσωπικά καθώς η πολυετής σχέση φιλίας του με τον Μάκη Βορίδη ήταν γνωστή. Παρότι είχε διαφανεί η απόσταση που είχαν οι δύο άνδρες, μόλις ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε την απόφασή του να είναι υποψήφιος, δεν είχε χάσει τις ελπίδες του ότι τελικώς θα τον στηρίξει. «Ολοι έλεγαν πως είμαι ο υπαρχηγός του Μάκη Βορίδη. Τελικά ο Μάκης Βορίδης είναι ο υπαρχηγός του Τζιτζικώστα», δήλωσε ο Αδωνις Γεωργιάδης στο iefimerida.
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως εκείνος είχε μιλήσει πρώτος για τη μάχη που πρέπει να δοθεί εναντίον της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς και όχι ο Απόστολος Τζιτζικώστας, θέση για την οποία ο κ. Βορίδης στηρίζει την υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.  
Από το περιβάλλον του Άδωνι Γεωργιάδη κατηγορούν τον Μάκη Βορίδη για πολιτικό αμοραλισμό και υποστηρίζουν ότι η στήριξή του προς τον Τζιτζικώστα εκκινεί από προσωπική ατζέντα.
Και από το περιβάλλον όμως του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν λόγο για παρασκηνιακές συναλλαγές παλαιοκομματικού τύπου μεταξύ Βορίδη Τζιτζικώστα ενώ συνδέουν τους δυο και ιδεολογικά. «Δεν σχολιάζουμε παρασκηνιακές αλλαγές που μέχρι πρότινος καταγγείλετε ο κ.Τζιτζικώστας. Πλέον το ιδεολογικό πρόσημο της υποψηφιότητας του κΤζιτζικώστα είναι ξεκάθαρο» δήλωναν συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη.
Από την πλευρά του Βαγγέλη Μειμαράκη απέφυγαν να σχολιάσουν την κίνηση Βορίδη ωστόσο σημείωναν με νόημα ότι οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους.
Φήμες ότι ο Βορίδης ζήτησε αντιπροεδρία από Μεϊμαράκη
Η δήλωση Βορίδη πάντως έβαλε φωτιά στο εσωτερικό της Ν.Δ. Ορισμένα στελέχη υποστηρίζουν ότι υπήρξε συναλλαγή παλαιοκομματικού τύπου καθώς – όπως αναφέρουν - ο Μάκης Βορίδης πριν φτάσει στην στήριξη Τζιτζικώστα είχε υποσχεθεί στήριξη στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη ζητώντας την θέση του αντιπροέδρου του κόμματος. Ο Ευ. Μεϊμαράκης αρνήθηκε και «κατόπιν τούτου ο Βορίδης στράφηκε στον Τζιτζικώστα» λένε οι ίδιες πηγές. Ωστόσο, ο Μάκης Βορίδης, διαψεύδει κατηγορηματικά αυτές τις φήμες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com