Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟΧΟΣ : ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ...


Τον άμεσο κίνδυνο ο επόμενος στόχος μιας επίθεσης αυτοκτονίας να είναι ο πολύ γνωστός κεντρικός δρόμος της Κωνσταντινούπολης, İstikla Caddesi, ένας δρόμος που είναι σχεδόν όλη την μέρα γεμάτος από κόσμο, επισήμανε ο γνωστός στην Τουρκιά πρώην πράκτορος της CIA που θήτεψε στην Τουρκία, Woodrow Wilson.
Επόμενο ήταν η αναφορά αυτή να προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία, καθώς είναι ακόμα πολύ νωπές οι στιγμές που έζησε το κέντρο της Άγκυρας με την εκατόμβη των θυμάτων από την διπλή επίθεση αυτοκτονίας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, ο άριστα γνώστης των τουρκικών πραγμάτων μετά από μακρά θητεία στην Τουρκία, πρώην πράκτορας της CIA, Woodrow Wilson, σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική εκπομπή της Φωνής της Αμερικής και στον Αμερικανό δημοσιογράφο, Henri Barkey, ειδικό σε θέματα Μέσης Ανατολής, αφού τόνισε ότι η Τουρκία βρίσκεται στην δυσκολότερη κατάσταση της σύγχρονης ιστορίας της, δεν αποκλείεται να δεχτεί και άλλες επιθέσεις αυτοκτονίας με πολλά θύματα.
Εκείνο όμως που προκάλεσε μεγάλη αίσθηση ήταν, ότι όπως εκτίμησε ο παλαίμαχος Αμερικανός κατάσκοπος, πως πιστεύει ότι ο επόμενος στόχος των επίδοξων βομβιστών θα είναι ο κεντρικός δρόμος της Κωνσταντινούπολης, İstikla Caddesi.
Μια τέτοια επίθεση, σύμφωνα με τον Woodrow Wilson, θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση της Τουρκίας μέχρι και έντονες διαλυτικές τάσεις. Παράλληλα κατηγόρησε την τουρκική ηγεσία για την υποστήριξη που είχε δώσει στους Τζιχαντιστές, μια υποστήριξη που τώρα γυρίζει μπούμερανγκ για την ίδια την χώρα τους.
Ο Woodrow Wilson επεσήμανε επίσης ότι εδώ και καιρό υποβόσκει μια κρίση στις σχέσεις Τουρκίας και ΗΠΑ και αυτό είναι άλλο ένα στοιχείο που επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την σταθερότητα στην Τουρκία με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Μάλιστα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com