Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ποινική δίωξη στον άνθρωπο της τρόικα στην Ελλάδα για παράβαση καθήκοντος: "Στριμώχνουν" την Κ.Σαββαϊδου ...


Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον άνθρωπο της τρόικα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα κατά της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου,από την Εισαγγελία Αθηνών, για παράβαση καθήκοντος.
Η κυρία Σαββαϊδου είναι η εκλεκτή της τρόικα όπως ήταν και πριν ο προκάτοχός της Χ.Θεοχάρης.Η θητεία της είναι πενταετής και δεν μπορεί να αλλαχθεί από την κυβέρνηση, φεύγει μόνο με παράιτηση.
Το αδίκημα αφορά στο ότι η κ. Σαββαίδου με απόφασή της στις 12 Ιανουαρίου του 2015, λίγες ημέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, έδωσε μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στα κανάλια -από αυτήν που προέβλεπε ο νόμος- προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του από τις διαφημίσεις.
Συγκεκριμένα, ο νόμος 3845/2010 προβλέπει ότι ο ειδικός φόρος εισπράττεται από τους τηλεοπτικούς σταθμούς και αποδίδεται στο Δημόσιο την 20η ημέρα κάθε μήνα για τα έσοδα του προηγούμενου.
Με την απόφαση της 12ης Ιανουαρίου, προβλεπόταν ότι η δήλωση μπορεί να υποβληθεί μέχρι την 20η Ιανουαρίου για έσοδα του προηγούμενου έτους, δηλαδή, παρακρατήθηκαν (σε βάρος του δημοσίου) τα χρήματα αυτά. Εν ολίγοις τα κανάλια μπόρεσαν να εξοφλήσουν τα χρέη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com