Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

ΞΕΚΙΝΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΟΛΑΣΗ-ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ !!!




Και το μέλλον είναι ζοφερό…
Το επόμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα οι επόμενες 15 ημέρες θα είναι σίγουρα βγαλμένες από την «Κόλαση του Δάντη» μην σας πούμε κάτι χειρότερο και πιο σκληρό. Και γιατί σας το λέμε αυτό;; Γιατί πολύ απλά, το επόμενο σύντομο χρονικό διάστημα, θα λάβουμε τις πρώτες ειδοποιήσεις από το οικονομικό επιτελείο για να προσέλθουμε να «αδειάσουμε» τα πορτοφόλια μας!!
Αρχικά έχουμε τα εγκαίνια της αύξηση του επιτοκίου για όσους φορολογούμενους μπήκαν στις 100 δόσεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ. Τέλος του μήνα, θα υποβληθούν οι πρώτες δηλώσεις ΦΠΑ μετά την αναπροσαρμογή των συντελεστών από περίπου ένα εκατομμύριο επιτηδευματίες.
100 δόσεις
Αυξάνεται το επιτόκιο για 800.000 πολίτες που μπήκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ειδικά μικρομεσαίες επιχειρήσεις με οφειλές της τάξεως των 100-200.000 ευρώ, θα υποστούν ετήσια επιβάρυνση της τάξεως των 2000-4000 ευρώ τον χρόνο.
ΕΝΦΙΑ
Η διαδικασία εκκαθάρισης του ΕΝΦΙΑ έχει ήδη ξεκινήσει και οι υπηρεσίες του υπουργείου έχουν μπει στη διαδικασία να υπολογίσουν και τις εκπτώσεις φόρου για όσους δικαιούνται (έχοντες χαμηλά εισοδήματα, πολύτεκνοι με αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ ιδιοκτήτες μη ηλεκτροδοτούμενων χώρων κλπ). Τα εκκαθαριστικά αναμένεται τελικώς να αναρτηθούν στο Taxis μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Άλλωστε, με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, αλλάζει μια ακόμη παράμετρος του ΕΝΦΙΑ: θα καταλογίζεται φόρος ακόμη και ένα ευρώ.
ΦΠΑ
Στο τέλος του μήνα θα υποβληθούν οι πρώτες δηλώσεις ΦΠΑ μετά την αναπροσαρμογή των συντελεστών από περίπου ένα εκατομμύριο επιτηδευματίες. Εκτός του ότι ο φόρος θα είναι αυξημένος, θα χρησιμοποιηθεί για πρώτη φορά και το καινούργιο έντυπο το οποίο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στους επαγγελματίες. Το αναδρομικό χαράτσι στις κερδοφόρες επιχειρήσεις οι οποίες εκτός από την κανονική δόση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων θα πρέπει να καταβάλουν και την πρώτη δόση από τα αναδρομικά που προκύπτουν εξαιτίας της αύξησης της προκαταβολής. Η πρώτη δόση θα πληρωθεί στο τέλος του μήνα ενώ την ίδια ημέρα θα πληρώνουν τον αναδρομικό φόρο και περίπου 310.000 αγρότες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com