Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Έρχεται «ψαλίδι» στους μισθούς και στις συντάξεις των στρατιωτικών… παρά τις αποφάσεις του ΣτΕ !!!


«Δυστυχώς όσοι νομίζανε ότι οι περικοπές σταμάτησαν και μάλιστα μετά τις αποφάσεις των ανωτάτων Δικαστηρίων πλανώνται πλάνη οικτρά. Τα μνημόνια που έχουν υπογράψει οι ιθύνοντες, αναφέρουν συντάξεις κάτω από 1000 ευρώ.
Και αυτό δεν το λένε οι πολιτικοί μας , γιατί φοβούνται. Φοβούνται το θυμό και την οργή των στελεχών των ΕΔ ,γιατί τρέμουν τη λαϊκή οργή γενικότερα. Όμως μαθηματικά και μεθοδευμένα εκεί οδηγούμαστε.
Έρχονται λοιπόν και νέες περικοπές στους μισθούς και συντάξεις των Στρατιωτικών ,το μόνο κομμάτι της κοινωνίας που υπέστη τις μεγαλύτερες περικοπές (διπλάσιες) από οποιαδήποτε άλλη ομάδα μισθωτών και συνταξιούχων. Υπέστη πραγματικά μια κατάφορη αδικία ,υπέστη στην κυριολεξία διωγμό.
Το πολιτικό σύστημα εκδικήθηκε τους στρατιωτικούς. Περικοπές πάνω από 60% μέχρι τώρα , και έπεται και συνέχεια .Περικοπές πολύ μεγάλες και εξαιρετικά δύσκολα διαχειρίσιμες, από αυτούς που προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν το υπέρτατο αγαθό , που είναι η άμυνα και η ασφάλεια της χώρας για να υπάρχει ειρήνη για να υπάρχει ανάπτυξη και ευημερία.
Τους στρατιωτικούς οι οποίοι πρέπει να υποβαθμίσουν ακόμη περισσότερο, σε επίπεδα άλλων δύσκολων δεκαετιών, την ποιότητα της ζωής τους. 
Μπορεί όλοι οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας να διαβεβαίωναν και να διαβεβαιώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι το αξιόμαχο των ΕΔ δεν έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο και αυτό οφείλεται στον ανθρώπινο παράγοντα, δηλ. στο ηθικό των στελεχών των ΕΔ, όμως είναι τουλάχιστον αφέλεια να πιστεύουμε ότι οι ΕΔ έχουν μείνει ανεπηρέαστες και δεν τις έχουν “αγγίξει” οι συνεχείς απερίσκεπτες και απάνθρωπες περικοπές. Είναι ψέμα.

Οι πληγές που έχουν προκληθεί από τις ήδη εφαρμοζόμενες περικοπές θα γίνουν ακόμη βαθύτερες με τα νέα μέτρα, τις νέες περικοπές.
Οι απόστρατοι πλέον θα αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης, που ήδη πολλοί αντιμετωπίζουν, προσεγγίζοντας τα όρια της εξαθλίωσης! Είναι πολύ άδικο αυτό κύριοι της Κυβέρνησης μετά από 35 και 40 χρόνια δουλειάς σε δύσκολες συνθήκες, χωρίς ωράριο, χωρίς γιορτές και αργίες, μακριά πολλές φορές από την οικογένεια.
Θα υπάρξουν επιπλέον παραιτήσεις στελεχών με εμπειρία, μόρφωση και ικανότητες. Θα ενταθεί ακόμη περισσότερο το κλίμα απαξίωσης και απογοήτευσης, ένα δηλητήριο το οποίο κυριολεκτικά παραλύει τις ΕΔ και θα πρέπει με κάθε τρόπο να βρεθεί το αντίδοτο.

Ουδείς ωστόσο μπορεί να χαρακτηρίσει αδικαιολόγητη την απογοήτευση και την οργή των στρατιωτικών ,και πρέπει άμεσα η πολιτική ηγεσία και η κυβέρνηση βέβαια, να ασχοληθούν με το ζήτημα αυτό κι όχι απλά με λόγια και δηλώσεις ,αλλά με έργα και πράξεις. Θα έπρεπε να υπάρχει ήδη, έτοιμη μια δέσμη μέτρων για την ανακούφιση των στρατιωτικών που πρώτα απ΄ όλα θα έστελνε το μήνυμα, ότι η πολιτική ηγεσία “είναι εδώ”.
Οπωσδήποτε βέβαια, θα υπάρξουν δυσμενέστερες επιπτώσεις και στη συντήρηση των οπλικών συστημάτων με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιτέλους πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι η άμυνα δεν μπορεί να εξετάζεται μόνο με αριθμούς και ποσοστά περικοπών. Η Άμυνα πρέπει να εξετάζεται και με ποσοστά διαθεσιμότητας των οπλικών συστημάτων ,ειδικότερα , αυτή την περίοδο ,σ΄ αυτή την ευαίσθητη περιοχή του πλανήτη, όπου επικρατεί ρευστότητα και ένταση.
Όλα αυτά θα πρέπει άμεσα (χθές) να αντιμετωπιστούν. Διαφορετικά τα όσα θα δούμε και στο χώρο των στελεχών των ΕΔ, θα μας εκπλήξουν δυσάρεστα.
Κύριε Υπουργέ εσείς τι λέτε, θα συναινέσετε στο να υπάρξουν και άλλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των Στρατιωτικών; Θα επιτρέψετε την περαιτέρω εξαθλίωση και απαξίωσή τους;

Οι στρατιωτικοί κύριε Υπουργέ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 σας στήριξαν και μπήκατε στη Βουλή, διότι υποσχεθήκατε πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΣτΕ και όχι άλλες περικοπές στην Άμυνα και στους μισθούς και συντάξεις.
ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας.
Μην μας απογοητεύσετε όπως άλλοι.
Μην αναγκάσετε τους απόστρατους και εν ενεργεία να κατέβουν πάλι στους δρόμους!»

Αντιπτέραρχος (Ι) Κων/νος Ιατρίδης Επίτιμος Δκτης ΔΑΥ Πρόεδρος ΕΑΑΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com