Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

"ΚΡΥΟ ΝΤΟΥΣ" ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΓΙΠ ...


Βελγικός τύπος : Ο δήμος των Βρυξελλών επέστρεψε το αίτημα για αίθουσα του Ερντογάν
Ο ολλανδικός τύπος γράφει πως η βελγική κυβέρνηση δεν βλέπει θετικά την επίσκεψη του Ερντογάν στην πόλη των Βρυξελλών.  Ενώ ο βελγικός τύπος θέτει τον ισχυρισμό πως ο δήμος των Βρυξελλών δεν παραχώρησε στον Ερντογάν αίθουσα για συνάντηση εκεί με τους Τούρκους ψηφοφόρους.
Σύμφωνα με την εκπομπή L’Echo του BBC-τουρκικά, ο δήμαρχος των Βρυξελλών Ιβάν Μαγιέρ απέρριψε το αίτημα δηλώνοντας πως ¨Η αίθουσα δεν σχεδιάστηκε για πολιτικές συγκεντρώσεις¨.
Μάλιστα ο Μαγιέρ ανέφερε πως δεν θα μπορέσει να μετάσχει σε πολιτιστικό φεστιβάλ στο οποίο του ζητήθηκε να ενημερώσει τον Ερντογάν καθώς όπως είπε θα βρίσκεται για επίσκεψη στην Τυνησία.
ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ΑΝΤΙ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ
Σύμφωνα με όσα ανέφερε η L’Echo, λόγω αυτής της απόφασης του δήμου Βρυξελλών η συνάντηση του Ερντογάν με τους Τούρκους ψηφοφόρους θα γίνει στο Στρασβούργο αντί των Βρυξελλών.
………….
Η γνωστή ολλανδική εφημερίδα Volkskrant αναφέρει πως η βελγική κυβέρνηση του Σαρλ Μισέλ δεν βλέπει θετικά την επίσκεψη του Ερντογάν.  Η εφημερίδα αναφέρει πως δύο χρόνια τώρα το Βέλγιο δεν έχει απαντήσει στο αίτημα για επίσημη επίσκεψη του προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας.  Σύμφωνα με την εφημερίδα η δικαιολογία για αυτό είναι πως οι πρακτικές που ακολουθεί το κόμμα ΑΚΡ και ο Ερντογάν και σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο, προκαλούνε ανησυχία. Η εφημερίδα τονίζει πως η στάση της Τουρκίας κατά των κουρδικών ομάδων της Συρίας αλλά και η αρνητική στάση του Ερντογάν μετά από τα αποτελέσματα των εκλογών της 7ης Ιουνίου, δημιουργούν ανησυχίες.

Εφ. Τζουμχουριέτ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com