Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

BINTEO--Patriot από Τουρκία στην Κρήτη και έκαναν άσκηση!...


Οι πύραυλοι Patriot έφυγαν από τα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, αλλά δεν πήγαν μακριά. Κατέληξαν στην Κρήτη, όπου έλαβαν μέρος σε άσκηση με μαζική εκτόξευση βλημάτων αναχαίτισης όπως αποκάλυψε ο ιστοχώρος «Αγώνας της Κρήτης»
Ο Ερντογάν, φοβούμενος για την «ασφάλεια» της Τουρκίας από την Συρία, είχε ζητήσει και το ΝΑΤΟ είχε συναινέσει στην αποστολή αντιαεροπορικών – αντιβαλλιστικών συστημάτων Patriot στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Τώρα όμως και παρά τη «ρωσική απειλή», τα Patriot εγκατέλειψαν το τουρκικό έδαφος σε μια κίνηση που εκλήφθηκε ως καθαρά εχθρική έναντι του Τούρκου προέδρου. Η απόφαση απόσυρσης των πυραύλων είχε ληφθεί, βέβαια, τον Αύγουστο. Παρά όμως τη ρωσική επέμβαση στην Συρία, η απόφαση δεν άλλαξε και μαζί με τα αμερικανικά έφυγαν και τα γερμανικά Patriot από την Τουρκία.
Οι πύραυλοι εγκαταστάθηκαν στο Πεδίο Βολής Κρήτης, όπου, την προηγούμενη Πέμπτη, συμμετείχαν στην άσκηση Rapid Arrow. Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκπαιδευτική βολή 10 πυραύλων. Τελικά όμως εβλήθησαν 30!
Η τελευταία εκτόξευση Patriot στο ΠΒΚ είχε πραγματοποιηθεί το 2008. Το ΠΒΚ είναι το μόνο σημείο της Ευρώπης όπου επιτρέπεται η βολή πυραύλων Patriot. Στην άσκηση συμμετείχαν και οι γερμανικές συστοιχίες, ενώ προβλέπονται μελλοντικές ασκήσεις με την συμμετοχή και ολλανδικών.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αντιμετώπιση διαφόρων εναέριων και βαλλιστικών απειλών. Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης των Νατοϊκών δυνάμεων, αλλά και της ενίσχυσης της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στην Ευρώπη, όπου η αμερικανική διοίκηση σκοπεύει να αναπτύξει 30.000 άνδρες της.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr