Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Έρχεται τριπλό χτύπημα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων !!!


O νέος προϋπολογισμός περιλαμβάνει την κατάργηση της εκχώρησης μισθωμάτων στο Δημόσιο. Αυτό σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες εκμισθούμενων ακινήτων θα πληρώσουν το 2016 φόρο εισοδήματος με συντελεστές 11%-33% ακόμη και για τα ποσά των ενοικίων που δεν έχουν καταφέρει να εισπράξουν φέτος από τους ενοικιαστές τους!
Επίσης αρχίζει η αποστολή των νέων εκκαθαριστικών για τον φόρο ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) ενώ εξετάζεται η επέκταση της επιβολής του και στα περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων στο εξωτερικό.
Το τρίτο χτύπημα, θα έρθει τις επόμενες εβδομάδες όπότε και θα εκδοθεί η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για την φορολόγηση εισοδημάτων από ενοίκια.
Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζονται εάν παραμείνει σε ισχύ η ξεχωριστή κλίμακα για τα ενοίκια, ο συντελεστής για εισοδήματα ως 12.000 ευρώ θα αυξηθεί στο 15% από 11% σήμερα, ενώ για τα υψηλότερα εισοδήματα ο συντελεστής θα ανέβει στο 35% από 33% σήμερα.
Εάν τελικώς ισχύσει ενιαία κλίμακα για όλα τα εισοδήματα, τότε η επιβάρυνση για όσους έχουν εισόδημα μόνο από ενοίκια θα εξαρτηθεί από την κλιμάκωση των συντελεστών.
Ωστόσο να σημειωθεί ότι στο σενάριο της ενιαίας κλίμακας η φορολόγηση θα είναι από το πρώτο ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com