Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

ΜΥΤΙΛΗΝΗ:Τριπλάσιοι οι μετανάστες από τον πληθυσμό του νησιού!!!


Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έφερε στο φως χθες ο ραδιοφωνικός σταθμός Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και τα οποία δείχνουν ότι τους πρώτους εννέα μήνες του 2015 από τη Λέσβο πέρασαν 186.720 μετανάστες και πρόσφυγες. Αριθμός σχεδόν τριπλάσιος των μονίμων κατοίκων του νησιού.
Από αυτούς οι 73.179 είχαν καταγραφεί μέχρι και την Τρίτη, προτελευταία μέρα του Σεπτεμβρίου.Οι αριθμοί δείχνουν ότι περίπου τα δύο τρίτα της συνολικής ροής μεταναστών και προσφύγων στην 
Ελλάδα από την αρχή του 2015 τα έχει δεχθεί η Λέσβος.
Ειδικότερα οι αφίξεις που σημειώθηκαν από την αρχή του έτους σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας ανέρχονται σε 186.720 από τις 300.000 περίπου αφίξεις συνολικά που καταγράφηκαν στην Ελλάδα το 2015. Ο μήνας με τις περισσότερες αφίξεις είναι ο Σεπτέμβριος με 73.179 πρόσφυγες και μετανάστες. 
Έρχονται κι άλλοι
Κι ενώ αμείωτη παραμένει η ροή προς τη Λέσβο, υπηρεσιακοί παράγοντες υποστήριζαν χθες πως η κορύφωσή της δεν έχει ακόμα σημειωθεί και η μείωση της θα έρθει τους πρώτους χειμερινούς μήνες. Τις τελευταίες ημέρες 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθαναν καθημερινά κυρίως στη βόρεια Λέσβο από τις τουρκικές ακτές, ακόμα και τις ημέρες που σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις.

Ενώ την περασμένη Παρασκευή σημειώθηκε ο αριθμός ρεκόρ των 5.810 αφίξεων σε ένα 24ωρο.
Υψηλόβαθμο στέλεχος του Λιμενικού Σώματος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Αιγαίου της Ελληνικής Ραδιοφωνίας έλεγε πως ο Οκτώβριος είναι ο μήνας με τις περισσότερες αφίξεις τα τελευταία χρόνια και μέχρι στιγμής τα στοιχεία δείχνουν πως ο κανόνας θα επιβεβαιωθεί.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή η κατάσταση στη Συρία αλλά και στο Αφγανιστάν βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη, πράγμα που προμηνύει τη συνέχιση του μεταναστευτικού κύματος.
Δεύτερος παράγοντας που δρα καταλυτικά στη μεταναστευτική ροή είναι η ανεξέλεγκτη δράση των δικτύων διακινητών στην Τουρκία.
Το δουλεμπόριο έχει μετατραπεί σε μία από τις πιο προσοδοφόρες παράνομες δραστηριότητες στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής με τα κυκλώματα να είναι πλέον πανίσχυρα και ικανά να μετακινούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων, χωρίς να έχει υπάρξει κάποια δραστική ενέργεια για τον περιορισμό της δράσης τους.























 http://emprosnet.gr/article/76796-triplasioi-oi-metanastes-apo-ton-plithysmo-toy-nisioy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com