Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

«ΠΟΡΤΑ» ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ...


Το ένα «χαστούκι» μετά το άλλο δέχεται η Τουρκία που διανύει μια από τις πιο κρισιμότερες περιόδους στην σύγχρονη ιστορία της.
Έτσι μετά από την έντονη διαφωνία που υπήρξε με τον Ρώσο πρόεδρο για το ζήτημα της Συρίας, ο Ερντογάν δοκίμασε άλλη μια σοβαρή απογοήτευση στην εξωτερική πολιτική της χώρας του.
Συγκεκριμένα, παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις του για συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, στα πλαίσια στης εαρινής συνδιάσκεψης του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση και έτσι δεν ορίστηκε κανένα ραντεβού. Μάλιστα όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, υπήρξαν επανειλημμένα τηλεγραφήματα που αιτούσαν την συνάντηση των δυο ηγετών για να συζητηθούν πολύ κρίσιμα θέματα, όπως το Συριακό και το Κουρδικό και εν τούτους η αμερικανική πλευρά δεν απάντησε σε κανένα τηλεγράφημα. Έτσι ο Ερντογάν τελικά δεν πήγε στην Νέα Υόρκη κάνοντας αισθητή την απουσία του την ίδια ώρα που οι όλοι σχεδόν οι ηγέτες της ευρύτερης περιοχής δίνουν το πάρων τους και σημαντικές διπλωματικές επαφές βρίσκονται εν εξελίξει.
Η άρνηση αυτή από τον Αμερικανό πρόεδρο να συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν, ερμηνεύτηκε από την τουρκική αντιπολίτευση εξ αιτίας της δυσαρέσκειας των Αμερικανών για τους βομβαρδισμούς της Τουρκίας στο Βόρειο Ιράκ εναντίον κουρδικών στόχων, που γίνονται άνευ προσυνεννοήσεως μεταξύ των δυο χωρών όπως είχε αποφασιστεί στην συμφωνία του Ιντζιρλίκ, στις αρχές Ιουλίου.
Ο Ερντογάν, όπως δείχνουν τα πράγματα κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να επιτύχει την μεγαλύτερη απομόνωση της Τουρκίας που έχει γίνει ποτέ με πολύ σοβαρές συνέπειες για την γενικότερη πορεία της.
Ίδωμεν!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com