Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Νέες μειώσεις στην κατώτατη σύνταξη ...


Η διατήρηση της κατώτατης σύνταξης υπήρξε από ετών η μεγάλη «κόκκινη γραμμή» της "συγκυβέρνησης Σ-ανέλ". Μέχρι τελευταία προεκλογική στιγμή διαβεβαίωναν ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί και ότι η ελάχιστη σύνταξη είναι «εγγυημένη».
Τελικά τίποτα από αυτά δεν έγινε, αφού πλέον έχουμε και επισήμως μείωση των κατώτατων συντάξεων, οι οποίες πλέον δεν θα είναι εγγυημένες και θα πέσουν μέχρι και στα 300 ευρώ. Συγκεκριμένα, με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, "ενεργοποιείται ο νόμος 3863/2010 της πασοκονουδούλας".
Σύμφωνα με αυτόν το νόμο αυτό όσοι αρχίζουν να συνταξιοδοτούνται από την 1η Ιουλίου του 2015 και μετά, εφόσον έχουν υποβάλει αίτηση συνταξιοδότησης από την 1η/1/2015, αλλά μέχρι τις 30/6/2015 δεν είχαν πάρει στα χέρια τους την οριστική απόφαση συνταξιοδότησης, και αποχωρούν πριν από το 67ο έτος ηλικίας δεν θα παίρνουν το εγγυημένο ποσό των 486 ευρώ, αλλά μικρότερο καθώς η σύνταξή τους θα είναι ανάλογη των ετών που ασφαλίστηκαν, των εισφορών που πλήρωσαν και των μέσων αποδοχών τους.
Αν έχεις τέτοια «φιλολαϊκή αριστερά», τι να την κάνεις την «φιλελεύθερη δεξιά»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com