Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Η Δανία λέει «στοπ» στους "μετανάστες" με διαφήμιση σε εφημερίδα ...


Τη στιγμή που ο Δανός πρωθυπουργός, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, επισημαίνει πως οι συνοριακοί έλεγχοι δεν αποτελούν τη λύση στη μεταναστευτική κρίση, η υπουργός Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης, Ίνγκερ Στόιμπεργκ, δέχεται σφοδρή κριτική για τη μέθοδο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση στην αποτροπή εισροής λαθρομεταναστών.
Η κυβέρνηση αγόρασε διαφημιστικό χώρο σε τέσσερις μεγάλες εφημερίδες του Λιβάνου με σκοπό, όπως δήλωσε η Στόιμπεργκ, να ενημερωθούν εκείνοι που αιτούνται άσυλο, αλλά και οι διακινητές ότι η προϋποθέσεις είναι πιο απαιτητικές ώστε να γίνει κάποιος δεκτός στη χώρα.
Σήμερα, Δευτέρα, λοιπόν, η διαφήμιση που δημοσιεύθηκε σε δέκα διαφορετικές γλώσσες κυκλοφόρησε σε μία αγγλόφωνη και σε τρεις αραβόφωνες εφημερίδες, όπου αναφέρεται ότι «η Δανία αποφάσισε να σκληρύνει τους όρους σχετικά με τους λαθρομετανάστες σε αρκετές περιοχές».
Μεταξύ άλλων, το κείμενο που δημοσιεύθηκε αναφέρει πως τα επιδόματα που χορηγούνταν στους νεοαφιχθέντες έχουν μειωθεί κατά 50% και ότι όσοι διαθέτουν προσωρινή άδεια διαμονής δεν δικαιούνται να φέρουν στη χώρα τις οικογένειές τους. Την ίδια ώρα, για να παραμείνουν στη Δανία, οι λαθρομετανάστες θα πρέπει να μιλούν και να καταλαβαίνουν τη γλώσσα, ενώ το κείμενο προειδοποιεί ότι όσοι δεν λάβουν άδεια παραμονής θα απελαθούν αμέσως από τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com