Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΥΤΙΛΗΝΗ:Ακυρώθηκαν 6 κρουαζιέρες λόγω της ανεξέλεγκτης κατάστασης με τους "μετανάστες"!...


Αναμενόμενο ήταν...

Aπό χθες και μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη ακυρώθηκαν έξι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που είχαν προγραμματισθεί να γίνουν στη Μυτιλήνη και στον Μόλυβο με 5.000 περίπου επιβαίνοντες.
Σοβαρές επιπτώσεις στην τουριστική κίνηση της Λέσβου έχει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο νησί τις τελευταίες μέρες από χιλιάδες λαθρομετανάστες που συρρέουν ειδικά στο κέντρο της πόλης.
Σήμερα έγινε γνωστό ότι από χθες και μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη ακυρώθηκαν έξι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων που είχαν προγραμματισθεί να γίνουν στη Μυτιλήνη και στον Μόλυβο με 5.000 περίπου επιβαίνοντες. «Πρόκειται για ένα σοβαρό πλήγμα στην τοπική οικονομία, αλλά και μεσοπρόθεσμα μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά στην τουριστική φήμη του νησιού ιδιαίτερα στη σημαντική αγορά των επισκέψεων κρουαζιερόπλοιων» δήλωσε ο τουριστικός πράκτορας Ηλίας Πίκουλος, ο οποίος και αντιπροσωπεύει το σύνολο των αφίξεων που ακυρώθηκαν.
Με αφορμή τις σημαντικότατες επιπτώσεις τής καθημερινά αυξανόμενης ροής λαθρομεταναστών στην κοινωνική και οικονομική ζωή των νησιών, πραγματοποιήθηκε, χθες, Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομίας Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού.
Στη σύσκεψη καταγράφτηκαν οι επιπτώσεις του μεταναστευτικού προβλήματος στον τουρισμό των νησιών, τόσο την τρέχουσα περίοδο, όσο και την ερχόμενη τουριστική περίοδο, ο προγραμματισμός και η ανάληψη άμεσων μέτρων.
Αποφασίστηκαν στοχευμένες δράσεις προβολής των νησιών που έχουν πληγεί, τόσο από το υπουργείο Τουρισμού όσο και τον ΕΟΤ, με όλα τα πρόσφορα μέσα, καθώς επίσης και η άμεση παρουσία στη Λέσβο, τη Σάμο αλλά και νησιά του Νοτίου Αιγαίου του αναπληρωτή γραμματέα του υπουργείου Τουρισμού και της προέδρου του ΕΟΤ, οι οποίοι σε συνεργασία με τους τοπικούς και επαγγελματικούς φορείς θα οργανώσουν το εν λόγω πρόγραμμα ειδικής τουριστικής προβολής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com