Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΙΛΛΕΤ ...


Έτσι είναι αδιανόητο για κάποιον που λέει πως είναι μουσουλμάνος και ειδικά Τούρκος να ψηφίζει κόμματα που στηρίζουν ανοιχτά το HDP, την πολιτική δηλαδή προέκταση της τρομοκρατικής οργάνωσης του ΠΚΚ και κόμματα που βλέπουν αυτή την τρομοκρατική οργάνωση ως ¨απελευθερωτικό στρατό¨ και ¨κίνημα ελευθερίας¨. Και αν το κάνει αυτό σημαίνει πως ή στερείται γνώσεων ή υπάρχει κάποια διαταραχή στην πίστη του.
Για αυτό είναι ανάγκη να επανεξετάσουμε την κατάσταση.
Καμία θρησκεία και ειδικά το Ισλάμ δεν ανέχεται την τρομοκρατία, τους τρομοκράτες και αυτούς που τους στηρίζουν. Το αντίθετο, τους περιφρονεί και τους καταγγέλλει. Μάλιστα εντέλει την σκληρή τιμωρία αυτών που προκαλούν κακό, που δολοφονούν αθώους ανθρώπους και εξεγείρονται κατά του κράτους και καταστρέφουν άδικα.
Σε αυτούς που χωρίς να ξέρουν ψηφίζουν το HDP-PKK δεν μπορούμε να πούμε τίποτε. Αλλά όταν κάποιος ξέρει τι συμβαίνει και μετά εσκεμμένα στηρίζει το HDP-PKK, αυτό είναι προδοσία και δεν επιτρέπεται. Κατά τον ίδιο τρόπο, το να ψηφίζεται ένα κόμμα που ανοιχτά στηρίζει και κηρύσσει ως αδερφικό αυτό το κόμμα, είναι κατά την άποψη μου προδοσία στην ανθρωπιά και αναπηρία από την πλευρά της πίστης. Μπορεί εμπαιζόμενοι ή από λάθος να ψηφίσαμε, αλλά το να κάνει μουσουλμάνος δύο φορές το ίδιο λάθος δεν επιτρέπεται. Ιδιαίτερα έχοντας δει την κατάσταση στην μητέρα πατρίδα είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει κινητοποίηση σε αυτά τα θέματα.
Σύμφωνα με τον εθνικό τύπο, η αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ τελειώνει. Το τι θα απομείνει θα το δούμε εν καιρώ. Κατά την γνώμη μου θα διαλυθεί σε πολλά κομμάτια και στο τέλος δεν θα μείνει τίποτε. Ο Λαφαζάνης έφυγε αλλά το κόμμα του δεν θα κρατήσει πολύ… Με τον καιρό θα χαθεί. Διότι δομές που δεν έχουν ισχυρή υποδομή και ενότητα δεν μπορούν να σταθούν στο χρόνο… Σύμφωνα με ειδήσεις και η πρόεδρος της βουλής Ζωή θα ιδρύσει και αυτή κόμμα. Οπότε καταλαβαίνετε…
Από τον ΣΥΡΙΖΑ είχαμε μια έστω μικρή ελπίδα και προσπαθήσαμε να τον υπερασπιστούμε, αλλά δυστυχώς έσβησε και αυτή. Από την αρχή είχαμε πει πως αυτό θα είναι το τέλος μιας αριστεράς που κάνει συνεταιρισμό με τους αντιμειονοτικούς ΑΝΕΛ και να λοιπόν το τέλος. Όταν ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς κάνει συνασπισμό με ένα ακροδεξιό κόμμα, αρχικά φεύγει η αριστερά και ακολούθως μπερδεύεσαι ποιο είναι το αριστερό και ποιο το δεξιό.
………………………..
Κατά την γνώμη μου μέσα σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα, το να περιμένει κάποιος κάποια λύση ή εξέλιξη στα μειονοτικά θέματα είναι μια μάταιη προσδοκία και αποτελεί κοροϊδία του εαυτού του. Την στιγμή που η χώρα είναι εστιασμένη στο θεμελιώδες πρόβλημα της οικονομίας, δεν πρόκειται να κάνει καμία προσπάθεια σχετικά με την επίλυση των μειονοτικών θεμάτων. Η κατάσταση αυτή αποτελεί ευκαιρία για αυτούς. Είναι ο σωστός χρόνος ώστε να προβάλλουν ένα κάλυμμα για την έλλειψη βούλησης τους. Από την άλλη βλέπουμε πως οι αρμόδιοι σχετικά με την μειονοτική εκπαίδευση δεν διευκολύνουν καταστάσεις. Το αντίθετο, ψάχνουν ευκαιρία να εκμηδενίσουν την μειονοτική εκπαίδευση. Αυτοί οι οποίοι σχετικά με την βελτίωση της κατάστασης δηλώνουν πως ¨τώρα προτεραιότητα έχουν άλλα θέματα¨, βλέπετε πως πέραν αυτών που αναμασάνε, δεν αναγνωρίζουν άλλη προτεραιότητα. Προσπαθούν όσο περνά από το χέρι τους να μειώσουν τα μειονοτικά δικαιώματα.
Σε αυτή τη χώρα ως μειονότητα εμείς δεν είδαμε κάποια προκοπή ούτε από την δεξιά ούτε από την αριστερά…Και σύμφωνα με την πορεία ούτε φαίνεται πως θα δούμε κάτι τέτοιο στο εγγύς μέλλον…
Με ρωτάνε κάποιοι ¨τι θα κάνουμε στις εκλογές¨. Και εγώ τους απαντώ ¨Συμβουλευτείτε την συνείδηση σας, αυτή θα σας πει την αλήθεια¨. Η κάθε συνείδηση δεν έχει την ίδια ευαισθησία. Ανάλογα με την νοοτροπία αλλάζει και η οπτική του καθενός απέναντι στα θέματα, αλλά πρέπει να θυμόμαστε αυτά που μας ενώνουν. Εν προκειμένω πρέπει να ενεργοποιούνται οι κοινές μας αξίες οι οποίες μας ενώνουν και μας καθιστούν Τουρκική Κοινότητα Δυτικής Θράκης.
Τα στοιχεία που συνιστούν την ταυτότητα μας αποτελούν τις αμετακίνητες αξίες μας ως κοινότητα. Επικεφαλής αυτών είναι η θρησκεία μας και ο πολιτισμός μας. Εξ αυτών εμφανίζεται η ¨Τουρκομουσουλμανική μειονότητα¨. Εάν εξ αυτών αφαιρέσετε το ένα στοιχείο, αυτό που απομένει είναι μια τυφλή η κουτσή μάζα ανθρώπων. Που με τον καιρό θα εξαφανιστεί. Οι αξίες αυτές μοιάζουν με τις φτερούγες ενός πουλιού. Εάν λείψει μια φτερούγα το πουλί δεν μπορεί να πετάξει. Ως κοινότητα καθίσταται αδύνατο να σταθούμε.
Κάθε μέλος της μειονότητας με πίστη στο Ισλάμ και με την κουλτούρα της κοινότητας του στην ζωή του, ξέρει καλά το πώς θα ψηφίσει. Αρκεί οδηγός του σε αυτό να είναι αυτές οι αμετακίνητες κοινοτικές αξίες.
Εξ όσων παρατηρώ, στις εκλογές αυτές νικητής θα είναι πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν θα μπορέσει να είναι μόνος του στην εξουσία. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτούς που έφυγαν, θα είναι πρώτος αλλά με λιγότερες μονάδες. Ο ¨μοιραίος εταίρος¨-ΑΝΕΛ ακόμη και αν ξεπεράσει το πλαφόν, τα νούμερα δεν θα αρκούν για μια από κοινού κυβέρνηση. Διότι ο πρόεδρος του που τον γιουχάρουν όπου πάει, θα βιώσει την αιμορραγία των αντιμειονοτικών ΑΝΕΛ.
……………………
……………………
Στην Ξάνθη ο ΣΥΡΙΖΑ με τον μειονοτικό υποψήφιο που θέτει στην πρώτη θέση θα πάρει την μια έδρα. Η δεύτερη δύσκολα. Εάν υποστηριχθεί η παρούσα κατάσταση μπορούν εύκολα να εκλεγούν 3 μειονοτικοί βουλευτές. Αυτό που πρέπει να αναλογιστούμε είναι αν μπορούμε να εκλέξουμε 4, εκλέγοντας έναν ακόμη στην Ξάνθη. Εάν υπάρξει καλή προεργασία και δεν επιτραπεί ανακατωσούρα, μπορούμε να εκλέξουμε και από την Ξάνθη δύο βουλευτές.
……………….

……………….
Τζεγκίζ Ομέρ
Εφ. Μιλλέτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com