Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΙΣΔΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΟΝΤΟ ...


Σχέδιο διείσδυσης των ενόπλων σωμάτων του ΡΚΚ στην περιοχή του τουρκικού Πόντου, αναφέρουν τουρκικά δημοσιεύματα, με την πρόθεση να αρχίσουν ένοπλες επιθέσεις σε διάφορους τουρκικούς στρατιωτικούς στόχους.
Όπως αναφέρεται, το σχέδιο είχε καταστρωθεί από τον αρχηγό του ΡΚΚ της περιοχής του Tunceli, İsmail Aydemir, ο οποίος όμως σκοτώθηκε πριν από λίγο καιρό σε μάχες με τον τουρκικό στρατό. Τον διαδέχτηκε όμως, όπως αναφέρουν οι υπηρεσίες πληροφοριών του τουρκικού στρατού, ο Fethi Şalatan, ο οποίος ανέλαβε και να προωθήσει το σχέδιο διείσδυσης του ΡΚΚ στην περιοχή του Πόντου.
Η διείσδυση θα πραγματοποιηθεί με δυο ένοπλες ομάδες που θα έχουν σαν βάση εξόρμησης την περιοχή του Tunceli, που συνορεύει με τον ορεινό Πόντο και προσφέρεται για επιχειρήσεις καθώς μέχρι σήμερα δεν κατάφεραν οι Τούρκοι με όλα τα μέσα που διαθέτουν να εξαλείψουν τα ένοπλα σώματα της περιοχής.
Τα ένοπλα σώματα που θα διεισδύσουν στον Πόντο όπως αναφέρεται, έχουν τις κουρδικές ονομασίες, «ομάδα Zinar», με αρχηγό κάποιον που έχει την κωδική ονομασία Doğan και η «ομάδα Mavzer», με αρχηγό κάποιον με την κωδική ονομασία Çektar, που λέγεται πως είναι ο οπλαρχηγός του ΡΚΚ, Ali Firat Y. Θα υπάρχει και άλλη μια ομάδα που θα στηρίζει τις ομάδες αυτές με την κωδική ονομασία «Roni» και της οποίας, όπως αναφέρεται, προΐσταται ένας Κούρδος που έχει έρθει από την Συρία. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει τις αναφορές για συνένωση και πλήρη συντονισμό των κουρδικών δυνάμεων της Συρίας με αυτές της Τουρκίας.
Όπως φαίνεται παιχνίδι με τους Κούρδους «χοντραίνει», καθώς η Τουρκία μέσα σε ένα εκρηκτικό περιβάλλον βαδίζει προς τις πολύ κρίσιμες εκλογές της 1 Νοεμβρίου.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com