Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

Ανάπτυξη ειδικών μονάδων της Frontex στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας ...


Για την ανάπτυξη ειδικών μονάδων της Frontex οι οποίες θα φρουρούν τα βόρεια χερσαία σύνορα της Ελλάδας, πιέζουν μια σειρά από χώρες της Ε.Ε., κυρίως εκείνες της Κεντρικής Ευρώπης. Πρόκειται για τις Ομάδες Ταχείας Επέμβασης στα Σύνορα (RABIT είναι το αγγλικό αρκτικόλεξο), οι οποίες είναι επιφορτισμένες με τη φύλαξη χερσαίων συνόρων, σε συνεργασία, βεβαίως, με τις χώρες υποδοχής. Οι αποστολές αυτές γίνονται για περιορισμένο χρονικό διάστημα, έως ότου κριθεί ότι έχουν επιτύχει τον σκοπό τους. Εν προκειμένω, η ανάπτυξη των μονάδων RABIT στα χερσαία σύνορα της Ελλάδας θα εμποδίζει την είσοδο μεταναστών από τον Eβρο, αλλά και την έξοδο όσων βρίσκονται ήδη στην Ελλάδα προς βορράν.
Η ανάπτυξη των συγκεκριμένων μονάδων μπορεί να γίνει μόνο έπειτα από αίτημα του κράτους-μέλους προς τη Frontex, στην αρμοδιότητα της οποίας υπάγονται αυτοί οι συνοριοφύλακες. Αυτό το αίτημα δεν έχει, βέβαια, καμία σχέση με τη χθεσινή δήλωση της κ. Αγκελα Μέρκελ. Ως προς τα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, η ενίσχυση της παρουσίας της Frontex αποτελεί πάγιο αίτημα της Αθήνας.







http://espekm.gr/home/?p=10000











policenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com