Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015

Ελλάδα του μνημονίου:Η Αθήνα ανάμεσα στις πόλεις με τους περισσότερους άστεγους στον κόσμο ...


Σύμφωνα με την Επιτροπή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, υπάρχουν κατ’ εκτίμηση 100 εκατομμύρια άστεγοι σε όλο τον κόσμο και αρκετοί από αυτούς βρίσκονται στην Αθήνα.
Μάλιστα είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό το γεγονός ότι στην συγκεκριμένη λίστα του ΟΗΕ για τις πόλεις με τους περισσότερους αστέγους, βρίσκονται και μερικά από τα πιο εύπορα κράτη του κόσμου.
Ακολουθούν οι 15 πόλεις με τα υψηλότερα ποσοστά αστέγων.
15. Τάμπα – Φλόριντα, ΗΠΑ
Η έλλειψη προσιτής στέγης και καταφυγίων για αστέγους έχουν συμβάλει στην ανησυχητική αύξηση του αριθμού των αστέγων σε 7.419 άτομα που κοιμούνται στους δρόμους της Τάμπα κάθε βράδυ.
14. Σαν Ντιέγκο – Καλιφόρνια, ΗΠΑ
Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην πολιτεία της Καλιφόρνια, με πληθυσμό 1.345.895 άτομα, φιλοξενεί επίσης στους δρόμους της 8.879 αστέγους.
13. Αθήνα – Ελλάδα
Οι στατιστικές δείχνουν ότι από τους 20.000 άστεγους στην Ελλάδα, οι 9.000 ζούνε στην Αθήνα. Ο αριθμός των αστέγων στην Αθήνα συνέχισε να αυξάνεται μετά την οικονομική κρίση του 2009.
12. Σιάτλ – Ουάσινγκτον, ΗΠΑ
Σύμφωνα με την Ετήσια Έκθεση Αξιολόγηση του Κογκρέσου το 2013 για τους άστεγους, το Σιάτλ είναι το σπίτι 9.106 αστέγων.
11. Σαν Φρανσίσκο – ΗΠΑ
Περίπου 7.000 με 10.000 άτομα στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ είναι άστεγοι, με 3.000-5.000 από αυτούς να αρνούνται να ζήσουν στα προσωρινά καταφύγια που παρέχονται από την κυβέρνηση.
10. Σάο Πάολο – Βραζιλία
Με βάση μια μελέτη που διεξήχθη πρόσφατα, περίπου 10.000 άνθρωποι είναι άστεγοι στο κέντρο του Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Οι περισσότεροι κοιμούνται σε παλιά εγκαταλελειμμένα κτίρια και ξενοδοχεία.
9. Βουδαπέστη – Ουγγαρία
Μόνο στη Βουδαπέστη, υπάρχουν περίπου 10.000 άστεγοο. Πρόσφατα, η ουγγρική κυβέρνηση ψήφισε ένα νόμο που ποινικοποιεί την έλλειψη στέγης, αναγκάζοντας όσους δεν θέλουν να μείνουν στα καταφύγια που παρέχονται από την κυβέρνηση, να πάρουν δικό τους σπίτι. Μέχρι σήμερα, περίπου 6.000 του άστεγου πληθυσμού στη Βουδαπέστη ζει σε καταφύγια.
8. Μπουένος Αϊρες – Αργεντινή
Οι άστεγοι λέγεται ότι είναι τα φαντάσματα του Μπουένος Αιρες. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν περίπου 15.000 άστεγοι που διαμένουν στους βρώμικους δρόμους της πόλης και τα δημόσια καταφύγια διαθέτουν μόλις1.700 κρεβάτια, οπότε η κατάσταση δεν πρόκειται να αλλάξει σύντομα
7. Βομβάη – Ινδία
Το 2003, υπήρχαν περίπου 23 εκατομμύρια άστεγοι στην Ινδία. Από τότε, ο αριθμός έχει αυξηθεί, παρά τα προγράμματα που υλοποιούνται από την κυβέρνηση για να μειωθεί το ποσοστό τους. Στη Βομβάη μόνο, υπάρχουν περίπου 25.000 άνθρωποι που κοιμούνται στους δρόμους κάθε βράδυ.
6. Τζακάρτα – Ινδονησία
Σύμφωνα με την απογραφή του 2000, περίπου 28.364 άνθρωποι είναι άστεγοι στην Τζακάρτα της Ινδονησίας. Ωστόσο, λόγω των πρόσφατων φυσικών καταστροφών όπως οι πλημμύρες και οι καταιγίδες, ο άστεγος πληθυσμός έχει αυξηθεί σημαντικά από τότε.
5. Πόλη του Μεξικού – Μεξικό
Το 40% του συνολικού πληθυσμού του Μεξικού ζει σε συνθήκες φτώχειας και σύμφωνα με τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), ο αριθμός των ανθρώπων στους δρόμους της πρωτεύουσας του Μεξικού κυμαίνεται από15.000 έως 30.000.
4. Μόσχα – Ρωσία
Υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια άστεγοι στη Ρωσία, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο είναι παιδιά. Οι μελέτες δείχνουν ότι η Μόσχα έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αστέγων στη χώρα, που αντιπροσωπεύουν περίπου 10.000 με 50.000 άτομα. Παρά τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό, εξακολουθεί να μην υπάρχει καμία κοινωνική προσέγγιση του προβλήματος.
3. Λος Αντζελες – ΗΠΑ
Η πόλη του Λος Αντζελες είναι μία από τις πόλεις των ΗΠΑ με το υψηλότερο ποσοστό αστέγων. Σήμερα, η πόλη των Αγγέλων στεγάζει περίπου 57.737 άστεγους στους δρόμους της.
2. Νέα Υόρκη – ΗΠΑ
Από το 2013, ο αριθμός των αστέγων είναι ήδη πάνω από 60.000 με τους 22.000 να είναι παιδιά. Η κρίση του προβλήματος των αστέγων στη Νέα Υόρκη, έρχεται από την έλλειψη πρωτοβουλιών παροχής στεγαστικής βοήθειας από τις τοπικές αρχές σε άτομα και οικογένειες που στερούνται στέγης.
1. Μανίλα Φιλιππίνες
Σύμφωνα με το Homeless International, περίπου 22.800.000 διαμένουν σε παραγκουπόλεις. Και σύμφωνα με μια κυβερνητική έκθεση των Φιλιππίνων, 1.200.000 είναι παιδιά που ζουν από αθέμιτη εργασία ή επαιτεία στους δρόμους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com