Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

ΣΟΚ!! “ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΜΑΜΑ ΔΕΣ ΤΟ” !! TI ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΠΙΝΟΥΜΕ COCA-COLA!!!


Ας δούμε λοιπόν και εμείς τι λέει!
1. Στα πρώτα 10 λεπτά
10 κουταλάκια ζάχαρης «εισβάλουν» στον οργανισμό μας (το 100% δηλαδή της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης). Εξαιτίας του φωσφορικού οξέως βέβαια που υπάρχει στο αναψυκτικό και «κόβει» τη γεύση, δεν κάνουμε αμέσως εμετό από την υπερβολική δόση ζάχαρης.

2. Σε 20 λεπτά
Το ζάχαρό μας αυξάνεται υπερβολικά, προκαλώντας έκρηξη ινσουλίνης. Το συκώτι μας ανταποκρίνεται λοιπόν σε αυτή την πρόκληση, μετατρέποντας όση περισσότερη ζάχαρη μπορεί να αντέξει σε λίπος (η οποία τη συγκεκριμένη στιγμή υπάρχει σε αφθονία στον οργανισμό).

3. Σε 40 λεπτά
Η καφεΐνη έχει απορροφηθεί πλήρως. Οι κόρες των ματιών μας διαστέλλονται, η αρτηριακή μας πίεση αυξάνεται και ως απάντηση, το συκώτι μας ρίχνει ζάχαρη στο αίμα. Ταυτόχρονα, οι υποδοχείς αδενοσίνης στον εγκέφαλό μας φράζουν, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο την υπνηλία.

4. Σε 45 λεπτά
Το σώμα μας αυξάνει την παραγωγή ντοπαμίνης, ερεθίζοντας τα κέντρα ευχαρίστησης στον εγκέφαλό μας. Παρεμπιπτόντως, από άποψη φυσιολογίας, με τον ίδιο τρόπο λειτουργεί και η ηρωίνη!

5. Σε 60 λεπτά
Το φωσφορικό οξύ δεσμεύει το ασβέστιο, το μαγνήσιο και τον ψευδάργυρο στο κατώτερο μέρος του εντέρου, προκαλώντας μια περαιτέρω ώθηση στο μεταβολισμό μας. Αυτό συμβαίνει εξαιτίας των μεγάλων δόσεων ζάχαρης και τεχνικών γλυκαντικών ουσιών που έχει το αναψυκτικό και που επίσης αυξάνουν την έκκριση ασβεστίου από τα ούρα.

6. Μετά από μια ώρα
Οι διουρητικές ιδιότητες της καφεΐνης «κάνουν παιχνίδι» οδηγώντας μας άμεσα στην κοντινότερη τουαλέτα. Με αυτό τον τρόπο είναι πλέον βέβαιο πως βγάζουμε από τον οργανισμό μας το συνδεδεμένο ασβέστιο, μαγνήσιο και ψευδάργυρο, που κανονικά θα πήγαινε στα κόκαλά μας, όπως επίσης και το νάτριο, ηλεκτρολύτες και νερό.

7. Αρκετά μετά από μια ώρα
Δεδομένου ότι αυτό το «κύμα» μέσα μας ελαττώνεται, αρχίζουμε να έχουμε απότομη πτώση του ζαχάρου. Μπορεί να γίνουμε οξύθυμοι ή/και υποτονικοί. Επίσης, τώρα έχουμε αποβάλει σε κάποια τουαλέτα όλο το νερό που βρισκόταν μέσα στο αναψυκτικό, αλλά όχι πριν το ενισχύσουμε με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για το σώμα μας, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για χιλιάδες πράγματα, ακόμα και για απλά όπως είναι η ενυδάτωση ή πιο πολύπλοκα όπως η ενίσχυση των οστών και των δοντιών.

Όσοι δεν τα γνωρίζουμε όλα αυτά μάλλον θα πρέπει να προβληματιστούμε λίγο παραπάνω την επόμενη φορά που θα ανοίξουμε ένα κουτάκι Coca-Cola. Για την δε κατανάλωση στα παιδιά τα ευκόλως εννοούμενα παραλείπονται.

mother.grhttp://www.makeleio.gr/?p=406732Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr