Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Τι είναι η “ενδικοφανής προσφυγή” κατά της μετάθεσης;;;


Σύμφωνα με τον Νόμο 3883 / 2010 (άρθρο 8 παράγραφος 2), προβλέπεται η δυνατότητα «ενδικοφανούς προσφυγής», κατά των αποφάσεων μεταθέσεως, αποσπάσεως, η τοποθετήσεως από τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η ενδικοφανής προσφυγή πρέπει να κατατεθεί από τον ενδιαφερόμενο, εντός μιας αυστηρής προθεσμίας 5 (πέντε) ημερολογιακών ημερών. ΠΡΟΣΟΧΗ! Όχι εργάσιμων ημερών αλλά 5 ημερολογιακών ημερών από τη στιγμή που θα γίνει εισερχόμενη στη Μονάδα η διαταγή (ή που θα ενημερωθεί ο ενδιαφερόμενος επί της διαταγής) μετάθεσης , απόσπασης ή τοποθέτησης !!!
Εάν η υπηρεσία δεν κάνει αποδεκτή, την «ενδικοφανή προσφυγή» τότε υπάρχει… η δυνατότητα από το στέλεχος να διεκδικήσει δικαστικώς τη δικαίωσή του.
Περιπτώσεις π.χ. στελεχών που έχουν υψηλή μοριοδότηση ή ολοφάνερη παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, είναι απίθανο να μην δικαιωθεί από τα ελληνικά δικαστήρια.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή απ’ όσους επιθυμούν να κινηθούν δικαστικώς κατά της μεταθέσεως.
Όταν λάβουν απάντηση αρνητική επί της προσφυγής θα πρέπει να έχουν βρει άμεσα δικηγόρο ώστε να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα και μηνύσεις κατά της υπηρεσίας για τη μετάθεση.
Κατόπιν να δώσουν και τη διαταγή μεταθέσεως που θα εκδοθεί τις επόμενες ημέρες και προφανώς θα προβλέπει άμεση χορήγηση Φύλλου Πορείας εντός π.χ. 2 ημερών από λήψεως.
Έτσι η υπηρεσία δεν θα μπορέσει να τους χορηγήσει ΦΠ, μέχρι εκδικάσεως των ασφαλιστικών μέτρων.
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων κατατίθεται στο Πρωτοδικείο. Ανάλογα με τις υποθέσεις που έχει να εκδικάσει το Πρωτοδικείο, το επόμενο χρονικό διάστημα, θα καθορίσει την ημερομηνία εκδικάσεως, συνήθως μετά από τρεις (3) μήνες και άνω.
Σε αυτό το χρονικό διάστημα, επειδή οι συγκεκριμένες θέσεις είναι θέσεις ευθύνης, προφανώς θα προβεί στη τοποθέτηση άλλων στελεχών.
Η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εξετάζει μόνο τη περίπτωση χορήγησης ΦΠ ή όχι μέχρι πραγματοποίησης της δίκης και κατά πόσο αυτό επηρεάζει το πρόβλημα που έχει το στέλεχος σε σχέση με τη μετάθεσή του.
Συνήθως τα ασφαλιστικά μέτρα δύσκολα μπορεί να κερδηθούν, ενώ το δικαστήριο που γίνεται κατόπιν συνήθως δικαιώνει το στέλεχος και εκδικάζει ταυτόχρονα και χρηματική αποζημίωση, η οποία σχεδόν υπερκαλύπτει όλα τα έξοδα.





























http://espekm.gr/home/?p=8870

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com