Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

"Ξηλώνεται" το δικαστικό παρακράτος !...


Σαρωτικες αλλαγές πρόκειται να φέρει στη λειτουργία της Δικαιοσύνης νομοσχέδιο σκούπα που κατατίθεται σύντομα στη Βουλή από τους αρμόδιους υπουργούς Παρασκευόπουλο και Παπαγγελόπουλο με το οποίο οδηγούνται στην αποστρατεία μια σειρά κορυφαίων δικαστών οι οποίοι φαίνεται ότι διαπλέκονταν με το σκληρό πυρήνα του συστήματος Σαμαρά και εκτελούσαν εντολές εξόντωσης επιχειρηματιών και ενοχλητικών εκδοτών ενώ παράλληλα προστάτευαν μεγάλους φοροφυγάδες καταχραστές δημόσιου χρήματος και σεσημασμένους απατεώνες και βεβαίως τους εκλεκτούς της προηγούμενης κυβέρνησης, που εμπλέκονταν σε γιγαντιαία σκάνδαλα.
Στα κορυφαία κλιμάκια της Δικαιοσύνης υπήρχε το τελευταίο διάστημα έντονος προβληματισμός για τις πρακτικές που ακολουθούσαν κάποιοι δικαστές οι οποίοι είχαν φτάσει σε σημείο να εξασφαλίζουν ιδιότυπη ασυλία σε προστατευόμενα από το σύστημα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ο γνωστός δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος εμφανίζεται να έχει διακινήσει δισεκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό άγνωστων αποδεκτών.
Οι ίδιοι δικαστές εκτελώντας προφανώς εντολές πολιτικών επιχειρούσαν να θέσουν σε καθεστώς δικαστικής ομηρίας εκδότες και επιχειρηματίες οι οποίοι βρίσκονταν απέναντι στο σύστημα της προηγούμενης κυβέρνησης.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάποιοι δικαστές είχαν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με δυνάμεις της τρόικας καθώς και με εξωθεσμικά κέντρα και στην κατεύθυνση αυτή χειραγωγούσαν αποφάσεις ενώ κατασκεύαζαν κατηγορουμένους μέσω ενός τριγωνικού παρακρατικού μηχανισμού.
Οι εντολές που προέρχονταν από τον σκληρό πυρήνα της προηγούμενης κυβέρνησης τις εκτελούσαν επίορκοι δικαστές, με τη βοήθεια του παρακρατικού μηχανισμού της ΕΥΠ, που εξασφαλίζει υλικό αποσπασματικών συνομιλιών από υποκλοπές και στελεχών του ΣΔΟΕ. Πρόκειται για έναν παρακρατικό και καθαρά εκβιαστικό μηχανισμό που λειτουργούσε με πρακτικές μαφίας, με τον οποίο η τρόικα και η προηγούμενη κυβέρνηση επιχείρησε να τσακίσει κάθε αντίθετη φωνή και να διαμορφώσει ένα απολύτως ελεγχόμενο επιχειρηματικό σύστημα.
Ο παρακρατικός μηχανισμός στον ιερό χώρο της Δικαιοσύνης έφτασε σε σημείο να εκτελεί εντολές οι οποίες εξυπηρετούσαν επιχειρηματίες που βρίσκονταν πολύ κοντά στο προηγούμενο σύστημα εξουσίας.
Το τρίγωνο, επίορκοι δικαστές, ΕΥΠ, ΣΔΟΕ, αναλάμβανε το στήσιμο κατηγοριών, με στόχο τη δικαστική ομηρία συγκεκριμένων επιχειρηματιών.
Κορυφαίοι κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης θεωρούν βέβαιο ότι κάποιοι από τους επιχειρηματίες αυτούς εκβιάζονταν ανοιχτά τόσο από συστήματα της προηγούμενης κυβέρνησης όσο και από άλλους σκοτεινούς μηχανισμούς. Για όλα αυτά θα γίνει μεγάλη έρευνα και οι αποκαλύψεις αναμένεται να προκαλέσουν τριγμούς σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής.
Βέβαια αυτό που επείγει είναι να ξηλωθεί άμεσα το ιδιότυπο παρακράτος. Αυτό θα γίνει μέσω σαρωτικών αλλαγών στη νομοθεσία που θα οδηγήσει σε αποστρατεία δικαστές που για χρόνια χειρίζονταν κρίσιμες υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος και οι οποίοι είχαν αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με πολιτικά και επιχειρηματικά παράκεντρα εξουσίας.
Στόχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να αναθέσει τις κρίσιμες θέσεις σε νέους άφθαρτους και 45άρηδες δικαστές για να αρχίσει επιτέλους να αποδίδεται Δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα διαφάνειας και απονομής Δικαιοσύνης και αυτό θα φανεί τις προσεχείς ημέρες με τις παραπομπές βαρύγδουπων ονομάτων για μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, κατάχρησης δημοσίου χρήματος, θαλασσοδάνεια, υπερτιμολογήσεις και πλαστά τιμολόγια.
Με ταχύτατους ρυθμούς προχωράει η δικαστική έρευνα για τη ληστεία που συντελέστηκε στην ΑΤΕ επί διοικήσεων Λάμπρου και Μηλιάκου καθώς και με το πλιάτσικο στα δημόσια έργα όπου το Δημόσιο πλήρωνε τους διαπλεκόμενους εργολάβους με τιμές πενταπλάσιες και εξαπλάσιες από την πραγματική αξία του έργου.

 http://www.kontranews.gr/politiki/item/103300-dikastiko-parakratos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr