Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Εφημερίδα “Δημοκρατία”: Αποκαλύπτεται το παραδικαστικό Σαμαρά - O «Παναθηναϊκάκιας» αποφάσιζε με άνωθεν εντολές !...



Ακολουθεί το ρεπορτάζ της εφημερίδας "Δημοκρατία" για το παραδικαστικό κύκλωμα Σαμαρά και τον εισαγγελέα Ντογιάκο τον «άνθρωπο των ειδικών αποστολών» 
"Αίσθηση προκαλούν οι αποκαλύψεις του περιοδικού «HotDoc» και του Κώστα Βαξεβάνη σχετικά με τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, τον τρόπο εκλογής του στη θέση αυτήν, καθώς και τους χειρισμούς του σε κρίσιμες υποθέσεις. Οπως αποκαλύπτει το περιοδικό, ο Ισίδωρος Ντογιάκος έχει κατονομασθεί ως ο άνθρωπος που περιγράφεται στο ηχητικό ντοκουμέντο, στο οποίο ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνει εντολή παρέμβασης στη Δικαιοσύνη για τους υποδίκους της Χρυσής Αυγής. Επί των ημερών του έκλεισε σκανδαλωδώς η υπόθεση χρηματισμού του Παύλου Χαϊκάλη για την ψήφιση Προέδρου της Δημοκρατίας, ενώ, πάλι επί των ημερών του, παραγκωνίστηκε από διαδικασίες συγκεκριμένος εισαγγελέας Εφετών, που είχε ενεργή σχέση με την έρευνα για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο. «Ολες οι υποθέσεις στις οποίες το δάχτυλο δείχνει τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο έχουν έντονο πολιτικό χαρακτήρα και αντίστοιχες ευθύνες» επισημαίνεται στο ρεπορτάζ του περιοδικού.
Στο δημοσίευμα γίνεται εκτενής αναφορά στον τρόπο εκλογής του Ισίδωρου Ντογιάκου στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι ο κ. Ντογιάκος ανέλαβε τη διοίκηση της εισαγγελίας μέσα από μια σειρά παράνομων μεθοδεύσεων, των οποίων γνώστες φαίνεται ότι είναι ο Αρειος Πάγος και το υπουργείο Δικαιοσύνης. «Προκειμένου να αναλάβει ο Ισίδωρος Ντογιάκος την εισαγγελία, χρειάστηκαν μια ολόκληρη επιχείρηση απομάκρυνσης του προκατόχου του -ο οποίος έμεινε μόλις μερικές ημέρες- και στη συνέχεια η παράνομη κάθοδός του στο ψηφοδέλτιο. Αν λοιπόν αποδειχθεί πως υπάρχει πολιτική μεθόδευση, προκειμένου να αναλάβει τη θέση, τότε ο καθένας έχει δικαίωμα να υποθέτει πως και η μετέπειτα πορεία του ήταν υπόλογη στην εξυπηρέτηση αυτών που τον ανέδειξαν πέρα από τις νόμιμες διαδικασίες» υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ του περιοδικού. Στο δημοσίευμα τονίζεται ότι, όντας ο νεότερος στην επετηρίδα από τους συναδέλφους του, ο κ. Ντογιάκος δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος για τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Επιπλέον, το περιοδικό αναφέρεται στο ηχητικό ντοκουμέντο που κατέθεσε τον Δεκέμβριο του 2014 ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, κατά τη συζήτηση της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του για την υπόθεση Μπαλτάκου. Σε αυτό φέρεται ότι ακούγεται ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να δίνει την εξής εντολή: «Πες στον ψηλό, τον Παναθηναϊκάκια, οι επόμενοι τρεις που θα πάνε, να τους γ@μήσει». Σύμφωνα με τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που έθεσαν το ζήτημα της παρέμβασης του τέως πρωθυπουργού στη Δικαιοσύνη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο «Παναθηναϊκάκιας» είναι ο εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος.

«Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών εμφανίζεται να παίρνει εντολές από πολιτικά πρόσωπα για τον τρόπο που θα λειτουργήσει. Ούτε οι προϊστάμενοί του ενδιαφέρονται να δουν αν είναι αλήθεια, αν δηλαδή η Δικαιοσύνη είναι ''σουρωτήρι'', ούτε ο ίδιος προκαλεί έρευνα για να αποδείξει πως δεν είναι ο ίδιος. Ο Αρειος Πάγος τηρεί σιγή ιχθύος, ενώ ο πρωθυπουργός αποδέχεται τον εξευτελισμό του ονόματός του, της πρωθυπουργικής ιδιότητας και της Δικαιοσύνης» υπογραμμίζεται στο ρεπορτάζ του περιοδικού.
Η υπόθεση Χαϊκάλη
Επιπλέον, το περιοδικό αναφέρεται στις καταγγελίες του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων και νυν υφυπουργού Παύλου Χαϊκάλη για την απόπειρα χρηματισμού του από τον Γιώργο Αποστολόπουλο, προκειμένου να ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να μη γίνουν εκλογές. Οπως επισημαίνει το περιοδικό, «οι καταγγελίες του βουλευτή, που συνοδεύονταν από βίντεο, τυλίχθηκαν σε μερικές κόλλες αρχείου με διάφορους νομικισμούς, ενώ δεν υπήρξε καμία αστυνομική έρευνα. Πρωταγωνιστές, και πάλι η Εισαγγελία Εφετών και ο Ισίδωρος Ντογιάκος».

Ο «δικαστικός λειτουργός ειδικών αποστολών»
Ο Ισίδωρος Ντογιάκος εδώ και μήνες βρίσκεται στο «τιμόνι» της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας. Αυτούς τους μήνες, όπως επισημαίνει το ρεπορτάζ του περιοδικού «HotDoc», το όνομά του έχει συνδεθεί με σχόλια για παρεμβάσεις σε μεγάλες υποθέσεις πολιτικού χαρακτήρα και για «κουκούλωμα» ερευνών που αποκάλυπταν πολιτικά σκάνδαλα, «φωτογραφίζοντάς» τον ουσιαστικά ως τον άνθρωπο των «ειδικών αποστολών» για την κυβέρνηση Σαμαρά!
Αλλωστε, ο εισαγγελέας Εφετών έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν κατονομάστηκε ως ο άνθρωπος που περιγράφεται ως ο «Παναθηναϊκάκιας» στο ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ο τέως πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνει εντολή για παρέμβαση στη Δικαιοσύνη για τους υποδίκους της Χρυσής Αυγής.
Ενα ηχητικό ντοκουμέντο -το πιο ξεκάθαρο, ενδεχομένως- το οποίο δείχνει καθαρά τη διαπλοκή της πολιτικής εξουσίας με τη δικαστική και την ξεκάθαρη παρέμβαση του τέως πρωθυπουργού στο έργο της -ανεξάρτητης, κατά τα άλλα- Δικαιοσύνης. Μάλιστα, το περιοδικό φιλοξενεί πραγματογνωμοσύνη, σύμφωνα με την οποία το ηχητικό ντοκουμέντο δεν φαίνεται να έχει υποστεί μοντάζ, αλλοίωση ή παρεμβολές, ενώ η φωνή που ακούγεται ταυτίζεται «σε πολύ υψηλό βαθμό βεβαιότητας» με αυτήν του Αντώνη Σαμαρά. Για το ζήτημα -φυσικά- δεν διατάχθηκε ποτέ έρευνα από τη Δικαιοσύνη!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com