Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Αυτό το στρατόπεδο ποιός θα το πάρει;


Χωρίς τις «τοπικές κοινωνίες» φαίνεται πως λογάριαζε η κυβέρνηση σε ότι αφορά την αποδέσμευση στρατοπέδων είτε για να αποδοθούν για χρήση στους Δήμους μετά την αναδιοργάνωση των ΕΔ είτε για να γίνουν επενδύσεις μέσω του Ταμείου για την αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας. Οι τοπικές οικονομίες ούτε που θέλουν να ακούσουν για το ενδεχόμενο να χάσουν κάποιο στρατόπεδο αφού αυτό σημαίνει πως θα χάσουν έσοδα από την ενοικίαση σπιτιών, την πώληση τροφίμων αλλά και την ψυχαγωγία όσων υπηρετούν στο στρατόπεδο.
Ήδη η Πελοπόννησος «βράζει» ζητώντας να μην φύγουν τα στρατόπεδα από την περιοχή, στρατόπεδα που σημειωτέων πολλοί Ανώτατοι θεωρούν ότι παραπέμπουν στο…1821 και δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης στο σύγχρονο πεδίο εκτός και αν κάποιοι θεωρούν πιθανό να δοθούν ξανά μάχες με φυσεκλίκια στα …Δερβενάκια. Ταυτόχρονα, πανελλαδικά και ιδίως στην βόρειο Ελλάδα και τα νησιά φουντώνουν κινήματα, πολλές φορές με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να πρωτοστατούν που πριν ακόμα ακούσουν τα σχέδια της κυβέρνησης των 6 μηνών ζητούν την εξαίρεση των «στρατοπέδων τους» και από κάθε αναπτυξιακό σχέδιο αποδεχόμενοι στην καλύτερη περίπτωση να δοθούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις αποκλειστικά για χρήση των τοπικών κοινωνιών και μάλιστα με χαμηλό τίμημα.
Είναι δε χαρακτηριστικό των αδιεξόδων που έχει μπροστά της η κυβέρνηση το γεγονός πως ακόμα και ο νέος αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας μαζί με άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε πριν από λίγο καιρό να αποδεσμευτεί το στρατόπεδο Χαϊδαρίου και να γίνει επισκέψιμος μνημειακός τόπος το ΜΠΛΟΚ 15 και μάλιστα με ερώτηση που κατατέθηκε στην Βουλή λίγο καιρό αφότου ο πρώην κάτοχος της θέσης, Κώστας Ήσυχος, είχε κάνει γνωστό πως για την συντήρηση του ΜΠΛΟΚ 15 απαιτείται 1 εκ. ευρώ που πολύ απλά δεν υπάρχει στο ταμείο



http://espekm.gr/home/?p=8954


Κ.Α. – paraskhnio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com