Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Συντάξεις – Οι μεγάλες ανατροπές που θα στείλουν στον άλλο κόσμο την τρίτη ηλικία ...


Πάρτε βαθιές ανάσες και διαβάστε.
Μέτρα-σοκ στις συντάξεις φέρνει το τρίτο Μνημόνιο. Μεγάλες ανατροπές στα όρια ηλικίας, μειώσεις στις επικουρικές που είναι πάνω από 350 ευρώ, μπλόκο στην σύνταξη πριν τα 62 έτη.
Συντάξεις:
Α) Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού και αναδρομικά για όσες συντάξεις απονεμήθηκαν από 1/1/2015. Οι συντάξεις θα υπολογίζονται βάσει του νομου 3863/10 και έτσι η κάτωτατη σύνταξη πέφτει κάτω από τα 486 ευρώ. Το προνοιακό τμήμα για συντάξεις 15-20 ετών θα δίνεται με την συμπλήρωση του 67ου έτους της ηλικίας.
Β) Μειώσεις θα υποστούν οι επικουρικές συντάξεις αφού δεν έχουν βρεθεί δημοσιονομικά ισοδύναμα. Σε πρώτη φάση θα μειωθούν οι επικουρικές συντάξεις που περνούν τα 350 ευρώ (αφορούν 25.000 δικαιούχους) και δεν αποκλείεται να υποστούν μειώσεις και οι επικουρικές κάτω των 350 ευρω! Επίσης, θα γίνουν μειώσεις στις κύριες συντάξεις για όσα ταμεία στηρίζονται σε κοινωνικούς πόρους.
Γ) Τον Οκτώβριο θα γίνει νέα μεγάλη παρέμβαση στο Ασφαλιστικό με τις ενοποιήσεις ταμείων και με την σύνδεση των παροχών με τις ασφαλιστικές εισφορές, την αύξηση των εισφορών για τους αγρότες και την αύξηση των εισφορών αφού θα μπει όριο για 1.000 ευρώ κύριας και επικουρικής σύνταξης.
Πρόωρες συντάξεις:
Α) Καταργούνται σταδιακά με επιβάρυνση των ασφαλισμένων πριν από το 1993 που είχαν «κλειδώσει» το δικαίωμα να βγουν στην σύνταξη πριν από τα 62 – χωρίς 40 χρόνια ασφάλισης – και πριν από το 67 με πλήρη σύνταξη. Η επιβάρυνση θα είναι ανάλογα με την ηλικία του ασφαλισμένου σε 5 εως 17 επιπλέον χρόνια δουλειάς. Μικρότερη θα είναι η επιβάρυνση για τους εργαζόμενους ηλικίας 55 ετών και άνω. Στόχος είναι το όριο ηλικίας να φτάσει τα 67 έως το 2022.
Β) Για εκείνες τις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται όριο ηλικίας για θεμελίωση δικαιώματος σύνταξης η σταδιακή αύξηση θα αρχίσει με όριο ηλικίας τα 58 εφόσον η θεμελίωση δικαιώματος προβλέπεται με την συμπλήρωση τουλάχιστον 35 ετών ασφάλισης. Σε κάθε άλλη περίπτωση το όριο ηλικίας είναι το 55ο έτος.
Γ) Όσοι αποχωρήσουν με μειωμένη σύνταξη έκτος από την μείωση 6% που προβλέπεται ήδη κατ’ έτος, θα επιβληθεί ποσοστό μείωσης επιπλέον 10% μέχρι την συμπλήρωση του προβλεπόμενου ορίου ηλικίας.

































 http://www.makeleio.gr/?p=412889

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com