Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2015

Τι περιλαμβάνει για τις Ένοπλες Δυνάμεις το σχέδιο νόμου που αφορά το κλείσιμο της συμφωνίας ...


Πρωινές ώρες σήμερα, κατετέθη το σχέδιο νόμου που αφορά το κλείσιμο της συμφωνίας για την περαιτέρω χρηματοδότηση της Χώρας.
Το σχέδιο Νόμου έχει τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης»,
Σχετικά με τους στρατιωτικούς (και Σ.Α) εμπεριέχει:
Α) Τον εξορθολογισμό των δαπανών των αποσπάσεων-μεταθέσεων των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Β) Την υποχρεωτική ένταξη του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΕΑΠΑΣΑ στο ΕΤΕΑ από 1/9/2015, με δυνατότητα μετατροπής των Τομέων του κλάδου αυτού, σε Επαγγελματικά Ταμεία και συνεπώς την μη ένταξή τους στο ΕΤΕΑ.
2) Δεν εμπεριέχει την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού –συνταξιοδοτικού συστήματος των εν γένει υπαλλήλων του Δημοσίου Τομέα και άρα των υπηρετούντων στα Σώματα Ασφαλείας και τις Ένοπλες Δυνάμεις, καθόσον απ’ ό,τι διαφαίνεται, παραμένουν προς το παρόν σε ισχύ οι μνημονιακές διατάξεις του ν. 3865/2010.
Βέβαια μπορεί να μην είναι μόνο αυτά. Η αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, μεταφέρονται προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων, τον προσεχή Οκτώβριο, οπότε κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τίποτα.
 http://espekm.gr/home/?p=9153

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr