Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2015

Το Μνημόνιο φέρνει μειώσεις… ενώ κάποιος-κάποιοι “καθησυχάζουν” τους στρατιωτικούς ...


Oσο και να θελουν ορισμένοι να καθησυχάσουν τελευταία ότι δεν θα υπάρξουν μειώσεις κλπ, θα περιμένουν να δουν τι θα γίνει κλπ δηλώσεις, να ξέρετε ότι όταν θα ερθει εκείνη η ώρα θα είναι “αργά για δάκρυα”.
tsoukglips
Συμπεριλαμβανονται μετρα για “παροχές” που κόβονται μέσα στο νεο μνημόνιο και απλά στο μέλλον θα ερθει ο εφαρμοστικός Νόμος.
Εμεις οφειλουμε να μην επαναπαυομαστε και να προστατευουμε τα συμφέροντα μας. Αλλώστε και στο παρελθον βλεπαμε “προπομπους ” να βγαινουν μπροστά και να λενε δεν θα υπάξουν μειωσεις αλλά μετα απο καιρο ερχόνταν η διαψευση και οι ιδιοι παρεμειναν στις θεσεις τους και αποκομιζαν για τους ίδιους προσωπικά οφέλη.
tsoukara glypsi
Να ειστε υποψιασμένοι τι εξυπηρετουν αυτοί και τι τους εχουν τάξει, οταν γίνονται βασιλικότεροι του βασιλέως και βγαινουν μπροστά να προωθήσουν τα συμφεροντα της εκαστοτε κυβερνητικης αρχής.
Βαρύ θα είναι το πλήγμα για δημόσιους υπαλλήλους, αλλά και στρατιωτικούς με τη νέα συμφωνία καθώς θα δουν περικοπές σε μισθούς σε παροχές.
ΠΟΙΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ;;;
Συγκεκριμένα όπως αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου:
Καταργείται η ημερήσια αποζημίωση που καταβάλλεται σήμερα σε χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους και στρατιωτικούς για έκτος έδρας μετακινήσεις με αυθημερόν επιστροφή. Για να καταβληθεί η ημερήσια αποζημίωση 20 ευρώ σε περίπτωση έκτος έδρας μετακίνησης πολιτικού υπαλλήλου ή στρατιωτικού και αυθημερόν επιστροφή, θα πρέπει η απόσταση του προορισμού από την έδρα υπηρεσίας να είναι μεγαλύτερη από 160 χλμ σε περίπτωση χρήσης ιδιόκτητου μεταφορικού μέσου ή υπηρεσιακού αυτοκινήτου ή μεγαλύτερη από 120 χλμ σε περίπτωση μετακίνησης με συγκοινωνιακό μέσο ή μεγαλύτερη από 20 ναυτικά μίλια για μετακίνηση από την ηπειρωτική στη νησιωτική χώρα ή από νησί σε νησί.
-> Πιο αυστηρές θα είναι οι προϋποθέσεις στα έξοδα διανυκτέρευσης. Αυξάνονται από τα 80 και τα 120 χιλιόμετρα στα 120 και τα 160 χλμ τα ελάχιστα όρια για την καταβολή εξόδων.
-> Ερχονται περικοπές μη μισθολογικών παροχών για εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Στις παροχές που περικόπτονται περιλαμβάνονται τα έξοδα για κινητά για τα οποία προβλέπεται η καθιέρωση ανώτατου ορίου ανάλογα με την ιδιότητα του κάθε υπαλλήλου.
-> Πλέον οι παροχές για την διασφάλιση της υγιεινής και της ασφάλειας των συνθηκών εργασίας θα χορηγούνται αποκλειστικά σε είδος και όχι σε χρήμα.
-> Μάλιστα οι παροχές σε: ασφαλιστήρια συμβόλαια, προγράμματα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εργαζομένων, μειωμένα εισιτήρια και δωρεάν κάρτες διαδρομών καταργούνται. Θα τα πληρώνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι!


http://espekm.gr/home/?p=9161

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr