Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Τι απαντά η Αριστερή πλατφόρμα για την ψήφο εμπιστοσύνης στον Τσίπρα ...


Διαβάστε το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Iskra.

"Στόχος της ψήφου εμπιστοσύνης είναι να εκβιάσει ωμά τους βουλευτές κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, θέτοντας το δίλημμα να προσφέρουν κάλυψη στις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές ή να “ρίξουν” την κυβέρνηση, αναφέρεται σε νέο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Iskra, που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
“Με 44 απώλειες από τον ΣΥΡΙΖΑ ψηφίστηκε με 222 “ναι” το μνημόνιο – έκτρωμα”, είναι ο τίτλος στο νέο κείμενο – παρέμβαση της Αριστερής Πλατφόρμας, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Iskra.
“Η ψηφοφορία προκάλεσε μεγάλες απώλειες για τον ΣΥΡΙΖΑ, μεγαλύτερες από τις απώλειες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ στις δύο προηγούμενες ψηφοφορίες για τα “προαπαιτούμενα” του μνημονίου νομοσχέδια, καθώς διαφοροποιήθηκαν 44 βουλευτές του.
Από τον ΣΥΡΙΖΑ 32 βουλευτές καταψήφισαν το νομοσχέδιο, 11 δήλωσαν «παρών», ο βουλευτής Γ.Ακριώτης ήταν απών (όχι τυχαία), ενώ άλλοι τρεις διαφοροποιήθηκαν ψηφίζοντας «ναι» επί της αρχής και «παρών» σε επιμέρους άρθρα !
Υπενθυμίζεται πως με τον σχηματισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο, η κυβέρνηση αριθμούσε 162 βουλευτές”, αναφέρεται στο κείμενο.
Το κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Iskra, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
Δεδομένου του αποτελέσματος, συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να ζητήσει από το Σώμα την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, μετά τις 20 Αυγούστου. Είναι προφανές ότι στόχος μίας τέτοιας ενδεχομένως πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης είναι να εκβιάσει ωμά τους βουλευτές κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, θέτοντας το δίλημμα να προσφέρουν κάλυψη στις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές ή να “ρίξουν” την κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, μετά το τέλος της συνεδρίασης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κλήθηκε να διευκρινίσει πώς ακριβώς θα κινηθεί η κυβέρνηση, αφού έχασε τη δεδηλωμένη. Η κ. Γεροβασίλη αρκέστηκε να πει, παρά τα συνεχή ερωτήματα, ότι θα ακολουθηθούν όσα ορίζουν το Σύνταγμα και ο Κανονισμός της Βουλής.
Στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας για την ψήφο εμπιστοσύνης
Στελέχη της «Αριστερής Πλατφόρμας», σε σχέση με το ενδεχόμενο να ζητήσει η κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης, τόνιζαν τον εκβιαστικό και εξουθενωτικό χαρακτήρα μίας τέτοιας πρότασης και έλεγαν πως «οι βουλευτές που έχουν αναφορά στην ‘‘Αριστερή Πλατφόρμα’’ δεν θέλουν να ‘‘ρίξουν’’ την κυβέρνηση αλλά να ανακόψουν και να σταματήσουν άμεσα τη μνημονιακή πορεία της». Τα ίδια στελέχη τόνιζαν ότι «με την ψήφο τους και τη δράση τους θέλουν να συμβάλουν ώστε η κυβέρνηση να εγκαταλείψει και να ακυρώσει τα μνημόνια, ειδικότερα το τρίτο μνημόνιο και πρώτα απ’ όλα να συμβάλουν στη μη εφαρμογή μνημονιακών επιλογών, με στόχο να έρθει στο προσκήνιο η σχεδιασμένη προώθηση των ριζοσπαστικών προγραμματικών κυβερνητικών δεσμεύσεων”.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com