Κυριακή, 12 Ιουλίου 2015

Πολλά τα ερωτήματα των στρατιωτικών.-Τι σημαίνει ο “εξορθολογισμός ειδικών μισθολογίων”;;;


Πολλά ερωτηματικά γεννήθηκαν στους στρατιωτικούς μετά την πρώτη ανάγνωση της πρότασης που κατέθεσε η Ελληνική κυβέρνηση στους «θεσμούς».
Μεταξύ άλλων στις προτάσεις διαβάζουμε για εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων και μάλιστα η σχετική νομοθεσία να υιοθετείται έως το τέλος Νοεμβρίου!
-> Τι σημαίνει όμως ο «εξορθολογισμός» των ειδικών μισθολογίων;;;
-> Τι δεν είναι «ορθό» και πως θα «διορθωθεί»;;;

Στην ίδια παράγραφο αναφέρεται επίσης πως η Ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει και στην ευθυγράμμιση με τις βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές των μη μισθολογικών παροχών, όπως οι ειδικές άδειες, οι εκτός έδρας δαπάνες κ.λπ.
-> Ποιες είναι οι «Ευρωπαϊκές πρακτικές» με τις οποίες πρέπει να ευθυγραμμιστούμε;;;
-> Τι θα αλλάξει στις μη μισθολογικές παροχές π.χ. στις εκτός έδρας δαπάνες;;;

Υπάρχει βέβαια και η πρόταση που μιλάει για μείωση αμυντικών δαπανών κατά 100 εκατ. ευρώ φέτος και 200 εκατ. ευρώ το 2016. Εδώ δεν θα θέλαμε να σταθούμε αφού έχουν ακουστεί διάφορες απόψεις για το που θα πέσει το «ψαλίδι» και πως θα εξοικονομηθούν αυτά τα 300 εκατομμύρια.


http://espekm.gr/home/?p=8498

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr