Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Κρουαζιερόπλοιο στη Ζάκυνθο διέσωσε 117 λαθρομετανάστες και αυτοί αρνούνται να το εγκαταλείψουν!!!!!


Διασώθηκαν τα ξημερώματα 117 μετανάστες που επέβαιναν σε ιστιοπλοϊκό, το οποίο… έπλεε ακυβέρνητο 55 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά από το λιμάνι της Ζακύνθου. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι μετανάστες αρνούνται να αποβιβαστούν από το κρουαζιερόπλοιο Island Princess, το οποίο βρίσκεται αρόδο στο λιμάνι του Κατακόλου.
Μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Κατάκολο οι 117 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι εντοπίστηκαν χθες το βράδυ σε ιστιοπλοϊκό, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο, 55 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά, από το λιμάνι της Ζακύνθου.
Οι μετανάστες έφθασαν στο λιμάνι με το κρουαζιερόπλοιο «Island Princess», το οποίο τους διάσωσε σήμερα τα ξημερώματα, αρνούνται όμως να αποβιβαστούν από αυτό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει επικοινωνία με εκπροσώπους των τοπικών αρχών, ενώ δίπλα στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκεται ναυαγοσωστικό σκάφος, καθώς και λέμβος, που είναι έτοιμη να μεταφέρει μετανάστες.
Ταυτόχρονα, στο κτίριο του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου πραγματοποιείται σύσκεψη, στην οποία μετέχουν, μεταξύ άλλων, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λεωνίδας Βαρουξής, με σκοπό την λήψη μέτρων για την παροχή βοήθειας στους μετανάστες.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος «εξετάζουμε δύο λύσεις, ώστε να βρεθεί ο κατάλληλος χώρος για την φιλοξενία των μεταναστών, ενώ είμαστε έτοιμοι για την υποδοχή τους και την άμεση παροχή βοήθειας».
Επίσης, στο λιμάνι του Κατακόλου βρίσκονται κλιμάκια του ΕΚΑΒ και του Ερυθρού Σταυρού, με σκοπό να παράσχουν ιατρική βοήθεια σε όσους μετανάστες πιθανόν την χρειάζονται, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις, για την στήριξη των 117 μεταναστών.
Ακόμη, λιμενικοί και αστυνομικοί που βρίσκονται στο λιμάνι αναμένεται να ξεκινήσουν την διαδικασία της ταυτοποίησης.



























 http://www.makeleio.gr/?p=391002

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com