Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΑΝ.Υ.ΕΘ.Α. κ. ΔΗΜ. ΒΙΤΣΑΣ ...


Ο κ. Βίτσας γεννήθηκε το 1956 στο Κερατσίνι και από το 1960 ζει στο Χαϊδάρι.Σπούδασε Νομικά και εργάστηκε στον χώρο της διαφήμισης και των γραφικών τεχνών ενώ υπήρξε διευθύνων σύμβουλος της ΑΥΓΗΣ Α.Ε. και της LEFT MEDIA A.E. Το 1974 εντάχθηκε στη ΚΝΕ και το 1977 στο ΚΚΕ, του οποίου υπήρξε μέλος της ΚΕ.
Το 1991 επέλεξε όμως να αποχωρήσει, με την ομάδα των Ανανεωτικών. Αμέσως μετά διετέλεσε διευθυντής του Κέντρου Ερευνας και Τεκμηρίωσης, με πρόεδρο τον Γιάννη Δραγασάκη και μέλη, μεταξύ των άλλων τον Γρηγόρη Φαράκο και τον Στέλιο Παππά, το οποίο συσπείρωσε όλους τους επιστήμονες που αποχώρησαν από το ΚΚΕ.
Παρότι είναι μέλος του ΣΥΝ από την ίδρυσή του, για πολλά χρόνια δεν είχε ενεργό ρόλο. Μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2008, όταν και η σχέση Αλέξη Τσίπρα -Αλέκου Αλαβάνου άρχισε να έχει ρωγμές,  «ο κ.Βίτσας εμφανίστηκε ως από μηχανής θεός και γλίτωσε τον ΣΥΡΙΖΑ από τη διάσπαση». Πιθανώς σε αυτό το γεγονός αποδίδεται και η  «αδυναμία» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σε αυτόν, αλλά και στη στήριξη που του δείχνει ο Γιάννης Δραγασάκης.
 Τον Ιούλιο του 2009 εκλέχθηκε Γραμματέας ΚΠΕ του ΣΥΝ, θέση στην οποία παρέμεινε έως την αυτοδιάλυση του ΣΥΝ τον Ιούλιο του 2013.
Τον Ιούλιο 2013 εκλέχθηκε στην θέση του Γραμματέα Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Στις εκλογές του 2015 εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com