Σάββατο, 6 Ιουνίου 2015

FDA: "Οι πιθανές επιδράσεις του κινητού στο βηματοδότη και τα μέτρα ασφαλείας" ...


Οι ραδιοσυχνότητες από τα κινητά τηλέφωνα είναι πιθανό να δημιουργήσουν παρεμβολές σε ορισμένες ηλεκτρονικές συσκευές. Ισχύει κάτι τέτοιο για τους βηματοδότες;
Αν και οι σύγχρονοι βηματοδότες διαθέτουν ενσωματωμένα συστήματα που τους επιτρέπουν να μπλοκάρουν εξωτερικές παρεμβολές, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέχουν όσα άτομα έχουν βηματοδότη.
Σύμφωνα με τον αμερικανικό Οργανισμό Ελέγχου Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA), σε περίπτωση ηλεκτρομαγνητικής παρεμβολής, ο βηματοδότης μπορεί:
- να σταματήσει να παρέχει σήματα ενεργοποίησης που ρυθμίζουν τον καρδιακό παλμό
- να στέλνει τα σήματα με ακανόνιστο ρυθμό
- να στέλνει τα σήματα με σταθερό ρυθμό, χωρίς όμως να προσαρμόζεται στους παλμούς της καρδιάς
Βάσει των διαθέσιμων ερευνητικών δεδομένων, τα κινητά τηλέφωνα δεν αποτελούν σημαντική απειλή για την υγεία των (περισσότερων) ατόμων που έχουν βηματοδότη. Μέτρα ασφαλείας που πρέπει να παίρνουν τα άτομα με βηματοδότη είναι τα εξής:
- Θα πρέπει να ακουμπούν το κινητό στο αφτί που βρίσκεται στην αντίθετη πλευρά από αυτή που βρίσκεται ο βηματοδότης, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ βηματοδότη και κινητού.
- Δεν θα πρέπει να τοποθετούν ένα ανοιχτό κινητό πολύ κοντά στο βηματοδότη, π.χ. σε πουκάμισο ή μπουφάν, στο τσεπάκι που βρίσκεται στο στήθος.
Σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιολογίας, οικιακές συσκευές όπως ο φούρνος μικροκυμάτων, η τηλεόραση, το ραδιόφωνο, το στερεοφωνικό, η ηλεκτρική σκούπα, η ηλεκτρική κουβέρτα, το πιστολάκι, η ηλεκτρική ξυριστική μηχανή και η τοστιέρα δεν επηρεάζουν τη λειτουργία του βηματοδότη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr