Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Ρήξη στο Eurogroup: Ακύρωσαν την οικονομική στήριξη, εκδίωξαν Βαρουφάκη - Ζητούν μέτρα προστασίας των τραπεζών ...


Η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία άμεσα, κινδυνεύει με χάος, η Ελλάδα καταρρέει ενώ στις τράπεζες είναι πλέον δεδομένο ότι θα επιβληθούν capital controls.
Με μια ιδιαίτερα σκληρή και εχθρική απόφαση το Eurogroup ακύρωσε την οικονομική στήριξη στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου, ενώ απέρριψαν το ελληνικό αίτημα για 1 έως 4 εβδομάδες παράταση.
Η Ελλάδα ουσιαστικά χάνει τα 1,92 δισεκ. από τα κέρδη των ομολόγων και την τελευταία δόση.
Ταυτόχρονα σε δεύτερη ανακοίνωση του το Eurogroup ζητάει η Ελλάδα να λάβει μέτρα προστασίας των τραπεζών ουσιαστικά ζητούν capital controls.
Οι εξελίξεις είναι δραματικές και επικίνδυνες για την Ελλάδα μετά την απόφαση της να προκηρύξει μονομερώς δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου.
Με βάση πληροφορίες σήμερα το βράδυ θα υπάρξει τηλεδιάσκεψη των ηγετών των κρατών μελών της ευρωζώνης με επίκεντρο την Ελλάδα.
Στο Eurogroup, αποφασίστηκε να απορριφθεί η ελληνική πρόταση για παράταση 1 έως 3 εβδομάδων και....το κυριότερο εκδίωξαν τον έλληνα υπουργό Οικονομικών από την συνάντηση των υπουργών Οικονομικών εξετάζοντας το plan B.
H κατάσταση πλέον είναι επικίνδυνη ....πραγματικά επικίνδυνη για την Ελλάδα.
Το κλίμα στο Eurogroup ήταν εχθρικό και είναι ξεκάθαρο ότι συζήτησαν το plan B που περιλαμβάνει χρεοκοπία εντός ευρώ, capital controls στις τράπεζες και το κυριότερο όλων, υπάρχει κίνδυνος να αφήσουν την Ελλάδα, στον βούρκο της αποτυχίας χωρίς ρευστότητα και χρεοκοπημένη ή ακόμη και να δρομολογήσουν σχέδιο εξόδου από το ευρώ....
Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με δραματικό τόνο ανέφερε ότι ο Dijsselbloem του ανέφερε να αποχωρήσει από το Eurogroup για να αποφασίσουν για την Ελλάδα....χωρίς την Ελλάδα.
Το Eurogroup απέρριψε το ελληνικό αίτημα για παράταση ενός μηνός του προγράμματος, αυξάνοντας κατακόρυφα την αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα και καθιστώντας ολοένα και πιο πιθανά τα capital controls.
Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης ζήτησε παράταση ενός μήνα του ελληνικού προγράμματος, αλλά το Eurogroup απέρριψε το ελληνικό αίτημα.
Το Eurogroup δεν έδωσε παράταση στην Ελλάδα, εξέλιξη η οποία είχε προεξοφληθεί από την αντίστοιχη αρνητική εισήγηση του Euro Working Group.
Εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη είναι ότι λίγο πριν τις 18:00 το απόγευμα του Σαββάτου το Eurogroup διέκοψε προσωρινά τις εργασίες του για να αποχωρήσει ο Γ. Βαρουφάκης και οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης να συνεχίσουν τις εργασίες τους χωρίς τον Έλληνα υπουργό.
Eπί της ουσίας, οι Ευρωπαίοι εκδίωξαν τον Γ. Βαρουφάκη για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα θωράκισης της Ευρωζώνης... με ολοένα και πιο πιθανά τα capital controls.
Την έκπληξή του αλλά και την έντονη απογοήτευσή του για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup, J. Dijsselbloem, προειδοποιώντας ξεκάθαρα πως το μέλλον της Ελλάδας είναι αβέβαιο χωρίς χρηματοδότηση...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com