Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

"Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσει μια συμφωνία-μνημόνιο" ...


Ο βουλευτής Β΄ Αθηνών Ηλίας Παναγιώταρος μίλησε στο voicenews.gr για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
Ο συναγωνιστές μεταξύ άλλων είπε πως είναι προτιμότερη η ρήξη με τους δανειστές, καλύτερα φτωχοί και αξιοπρεπείς παρά υπερχρεωμένοι και ραγιάδες - Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπάτησε τον ελληνικό λαό - Είναι απαραίτητη μια σοβαρή προσέγγιση με τη Ρωσία, αλλά και αλλού, προκειμένου να έχουμε νέες επιχειρηματικές-γεωστρατηγικές συμμαχίες.
Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη
- Η Χρυσή Αυγή μέσα σε αυτό το θρίλερ των διαπραγμετεύσεων και συνεχών διαβουλεύσεων "βλέπει" μία επίτευξη συμφωνίας ή μήπως οδεύουμε σε ρήξη;
Κατ΄αρχάς πλέον οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι ακριβώς επιζήμια, για να μη πω ταφόπλακα, για την πατρίδα μας. Όταν όλες οι πληροφορίες ομιλούν για 7 και πλέον δισ. ευρώ μέτρων, ενώ παράλληλα δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα ούτε ίχνος ανάπτυξης, αλλά ούτε και διάθεση για συζήτηση αμφισβήτησης-κουρέματος του χρέους. Η μόνη λύση-διέξοδος από αυτή τη οικονομική-κοινωνική κόλαση στην οποία βρίσκεται το Ελληνικό Έθνος, είναι ο λογιστικός έλεγχος του χρέους ο οποίος θα αποδείξει ότι το μεγαλύτερο τμήμα του είναι επαχθές και επονείδιστο, και άρα θα πρέπει νομίμως να διαγραφεί. Όπως έγινε στην περίπτωση της Αργεντινής και αλλού. Χωρίς αναδιάρθρωση - κούρεμα των 320 δισ. +200 δισ. των τραπεζών + 200 δισ. περίπου των ιδιωτών (δηλαδή περί τα 700 δισ. συνολικά) δεν θα μπορέσει να επέλθει ποτέ καμία ανάπτυξη-ανάκαμψη, ούτε της ελληνικής οικονομίας αλλά και της ελληνικής κοινωνίας. Όσο για το αν θα έχουμε ρήξη, επιτρέψετε μου να αμφιβάλλω, αν και αυτή την δεδομένη στιγμή, μάλλον θα ήταν προτιμότερη. Η Χρυσή Αυγή δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσει μια τέτοια συμφωνία-μνημόνιο ταφόπλακα.
Καλύτερα φτωχοί και αξιοπρεπείς παρά υπερχρεωμένοι και ραγιάδες και όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος, καλύτερα στα βράχια της Τιμής και της αξιοπρέπειας, παρά στον βούρκο της υποταγής.
- Στον απόηχο των τελευταίων ραγδαίων εξελίξεων και τους ελιγμούς της κυβέρνησης, πιστεύετε πως ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπάτησε τον ελληνικό λαό με τις προεκλογικές του δεσμεύσεις;
Απόλυτα, δεν είχε ούτε plan A ούτε plan B. Πάει η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο σε ένα άρθρο, φέρνουν νέο μνημόνιο σε ένα άρθρο, πάνε οι διαγραφές του χρέους, πάνε οι λογιστικοί έλεγχοι, πάει ο 13ος μισθός, πάει η αύξηση του κατώτατου μισθού, πάει η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, πάει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
- Πώς κρίνει η Χρυσή Αυγή τη "στροφή" της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία (αγωγός, BRICS); Θεωρείτε πως μία ενδεχόμενη είσοδος της Ελλάδας στους Brics θα ήταν ωφέλιμη για τη χώρα;
Η Χρυσή Αυγή θεωρεί ότι μια σοβαρή προσέγγιση με τη Ρωσία, αλλά και αλλού, προκειμένου να έχουμε νέες επιχειρηματικές-γεωστρατηγικές συμμαχίες είναι απαραίτητη, από την στιγμή που οι "σύμμαχοι" μας, μας έχουν "κρεμάσει". Όταν όμως η Ρωσία βλέπει ότι και 1η φορά αριστερά συνυπογράφει το εμπάργκο ενάντια της Ρωσίας τους κάνει δύσπιστους απέναντι μας. Όσο για το ζήτημα των BRICS, είμαστε υπέρ των συμμαχιών με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και μόνο.
- Ποια είναι η θέση του κόμματος που εκπροσωπείτε για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας;
Για να υπάρξει έστω και σκέψη για ανάπτυξη-ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, θα πρέπει με κάποιο τρόπο να περιοριστεί κατά μεγάλο μέρος το χρέος. Αυτό όπως σας προ είπα, μπορεί να γίνει και έπρεπε να έχει γίνει, ήδη με λογιστικό έλεγχο του χρέους, όπου θα αναδειχθεί, ότι το μεγαλύτερο τμήμα του είναι προϊόν τοκογλυφίας, παρανόμων-παράτυπων συμφωνιών, καθώς και ότι ήταν εν γνώσει των δανειστών η αδυναμία αποπληρωμής των συναφθέντων δανείων από την ελληνική πλευρά. Επιπροσθέτως, το Διεθνές Δίκαιο, δικαιώνει χώρες, οι οποίες βρίσκονται σε ανθρωπιστική κρίση (όπως στην περίπτωση της Ελλάδας), δίνοντας τους το νόμιμο δικαίωμα διαγραφής του χρέους τους, για ανθρωπιστικούς λόγους, όπως έπραξε νομίμως και επιτυχώς το εθνικό καθεστώς του Ιωάννη Μεταξά το 1938, και που βασιζόμενοι σε αυτή την υπόθεση, πέτυχε το 70% κούρεμα του χρέους της η Αργεντινή το 2004. Αυτά για την νόμιμη διαγραφή όλου ή τμήματος του χρέους. Από κει και πέρα για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη, θα πρέπει να υπάρξει πρωτογενής τομέας παραγωγής (αγροτική-κτηνοτροφική παραγωγή) βιοτεχνία, δευτερογενής τομέας (μεταποίηση) βιομηχανία, ναυπηγική-αμυντική βιομηχανία, τουρισμός.
Όσο το δυνατόν περισσότερα προϊόντα "made in Greece" κατασκευασμένα από Έλληνες. Και εδώ υπεισέρχεται ο παράγοντας του προστατευτισμού των ελληνικών προϊόντων, καθώς και των Ελλήνων εργαζομένων, απέναντι στην λαίλαπα των αμφιβόλου ποιότητας ασιατικών τριτοκοσμικών προϊόντων τα οποία καθίστανται μη ανταγωνιστικά, λόγω των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας στις εκεί χώρες (εργασία ανηλίκων, καμία ασφάλιση, όχι κανονικό ωράριο κλπ). Θα πρέπει να υπάρχει ένας κεντρικός σχεδιασμός στην παραγωγή, με στόχο όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσοστό αυτάρκειας-αυτονομίας. Για να γίνουν όλα αυτά, θα πρέπει να έχουμε ελευθερία κινήσεων-αποφάσεων. Πρέπει να υπάρξει πλήρης αξιοποίηση όλων των πλουτοπαραγωγικών πηγών της πατρίδας, και των ήδη υπαρχόντων, αλλά και νέων, όπως υδρογονανθράκων, φυσικού αερίου, πετρελαίου, που αποδεδειγμένα βρίσκονται εντός του υπεδάφους μας, αλλά και εντός της (όχι έως τώρα θεσπισμένης) ελληνικής ΑΟΖ. Για να γίνουν όλα τα ανωτέρω, όπως και πολλά ακόμα, χρειάζεται μια ΕΘΝΙΚΗ κυβέρνηση, που δεν θα είναι υποχείριο Έλληνα ή ξένου δυνάστη κάτι το οποίο συμβαίνει τώρα καθώς και ισχυρός στρατός.
- Ποια είναι η θέση του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή για το νομοσχέδιο περί ιθαγένειας; Παρακαλώ σχολιάστε την κίνηση του βουλευτή Χρήστου Παππά να σκίσει το νομοσχέδιο- Τι απαντάτε σε όσους κάνουν λόγο για προκλητική στάση;
Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι. Δεν νομίζω ότι ο κύριος Παππάς έκανε κάτι κατακριτέο. Εξάλλου ο τέως Πρωθυπουργός κύριος Σαμαράς έσκιζε καθημερινά επί 2 έτη τα μνημόνια.
- Είναι γεγονός πως η κατάσταση με τους λαθρομετανάστες στα νησιά είναι πλέον εκτός ελέγχου. Ποια είναι η λύση που προτείνει η Χρυσή Αυγή για την επίλυση του εν λόγω προβλήματος που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία;
Άμεση απέλαση-επαναπροώθηση με πιο αυστηρή (όχι στα λόγια) φύλαξη των συνόρων, όπως ορίζει ο νόμος και το Σύνταγμα των Ελλήνων. Καταγγελία της Συνθήκης Σένγκεν καθώς και του Δουβλίνο 2. Το επίσημο κράτος να δώσει ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου οι λαθρομετανάστες να πάνε όπου αλλού θέλουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com