Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Όχι εκπαιδευτικών σην χρησιμοποίηση στρατιωτών δασκάλων σε σχολεία ...


Η πρόταση του ΥΠΕΘΑ για να χρησιμοποιηθούν στρατεύσιμοι δάσκαλοι για την κάλυψη κενών θέσεων σε σχολεία ακριτικών περιοχών έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Όπως επισημαίνει το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων  “ήδη η ΟΛΜΕ έχει εκδώσει σχετική  ανακοίνωση όπου τονίζει «Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ μόνο ως αστεϊσμό μπορεί να δεχτεί την πρόταση για κάλυψη των χιλιάδων κενών σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση από φαντάρους που υπηρετούν τη θητεία τους, όπως καταγράφηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τα εργασιακά δικαιώματα των αναπληρωτών και ζητάει από το Υπουργείο Παιδείας να καλυφθούν τα κενά με μόνιμους διορισμούς και οι προσλήψεις αναπληρωτών να γίνονται μόνο σε έκτακτα λειτουργικά κενά».

Σε οργισμένη τοποθέτηση της η  Πανελλήνια Ένωση Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Π.Ε.Α.Ε. επισημαίνει ότι
“η βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, η απαξίωση και ο εμπαιγμός της εργασίας των δεκάδων χιλιάδων αδιόριστων αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι ακίνδυνες αντιμνημονιακές τσαχπινιές στη θεωρία και οι επικίνδυνοι μνημονιακοί σχεδιασμοί στην πράξη για το μέλλον του διαλυμένου δημόσιου σχολείου έχουν και πάτο. Ζήτημα που ουδόλως φαίνεται να απασχολεί την πολιτική ηγεσία του ΥΠΟΠΑΙΘ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, που με περισσό θράσος απεργάζονται την κάλυψη των 27.000 κενών κατά το επόμενο σχολικό έτος και από φαντάρους που πρόκειται να υπηρετήσουν τη θητεία τους στα ακριτικά μέρη από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη».























http://www.onalert.gr/stories/oxi-ekpaideytikon-se-xrisimopoiisi-stratiotikon-daskalon-se-sxoleia/43229

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com