Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Ο Βαρουφάκης υποστηρίζει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβιβαστεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ !!!


Ο έλληνας υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβιβαστεί στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιουνίου αναφέρουν οι Financial Times.
Το βασικό πρόβλημα της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως θα  γεφυρώσει δύο φαινομενικά αντικρουόμενα ζητήματα
Πως θα τερματιστεί η λιτότητα και πως θα υλοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.
Ο Τσίπρας έχει συνομιλήσει με την Merkel την Γερμανίδα Καγκελάριο ενώ είχε και τηλεφωνική επικοινωνία με την Juncker της Κομισιόν.
Λόγω της διάχυτης ανησυχίας για την Ελλάδα, οι αποταμιευτές απέσυραν πάνω από  1,6 δισ ευρώ καταθέσεις, την Παρασκευή 19 Ιουνίου, αποτελώντας την μεγαλύτερη εκροή καταθέσεων μέσα σε μια ημέρα από τον Ιανουάριο.
Πάνω από  6 δισ ήταν η εκροή καταθέσεων την εβδομάδα μεταξύ  15 και 19 Ιουνίου.
Ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, δήλωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος A. Merkel αντιμετωπίζει ένα μεγάλο δίλημμα.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος κατά τον Βαρουφάκη θα μπορούσε να συμβάλλει στην επίτευξη μιας συμφωνίας που θα δώσει λύση στο χρόνιο ελληνικό πρόβλημα.
Η δεύτερη επιλογή είναι να εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Ο Γ Βαρουφάκης ανέφερε  η ελληνική κυβέρνηση θα πάει  στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα 22 Ιουνίου πρόθυμοι να συμβιβαστούν αρκεί να υπάρξουν θετικές πρωτοβουλίες από όλες τις πλευρές.
Την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής σε μια προσπάθεια να καταλήξουν σε συμφωνία για να ξεκλειδώσει η  δόση των 7,2 δισεκ. και να πληρωθεί το ΔΝΤ.
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου Jeroen Dijsselbloem, υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, ο οποίος προεδρεύει των συνεδριάσεων του Eurogroup μετέφερε 2,5 ώρες νωρίτερα την συνάντηση των υπουργών οικονομικών, χωρίς να δώσει κάποια εξήγηση.
Υπογραμμίζοντας τη διεθνή ανησυχία για μια ενδεχόμενη ελληνική   υπήρξε νέα παρέμβαση του αμερικανού υπουργού Οικονομικών.
«Αυτό που γνωρίζουμε είναι η καλύτερη λύση για την Ελλάδα είναι να πάρει δύσκολες αποφάσεις ώστε να υπάρξει συμφωνία.
Ο Lawrence Summers, πρώην Αμερικανός υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει, τότε θα στραφεί στην Ρωσία.
Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, είχε μακρά συνάντηση με την διαπραγματευτική ομάδα του στην Αθήνα το Σάββατο ενώ επικοινώνησε και με τον Jean-Claude Juncker.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στήριξε με το ELA  το προβληματικό τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, την Παρασκευή, εκτάκτως αλλά θα συνεδριάσει επίσης εκτάκτως την Δευτέρα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
www.bankingnews.gr
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com