Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

«Νησιωτικότητα» - Άρθρο του Νικόλαου Κούζηλου ...


ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - Άρθρο 101 παράγραφος 4: «Ο κοινός νομοθέτης και η διοίκηση όταν δρουν κανονικότατα υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξη τους.»
Το Σύνταγμα των Ελλήνων υποχρεώνει την εκάστοτε κυβέρνηση να ορίζει και να εξασφαλίζει «ειδικό καθεστώς» για τα νησιά μας. (όπως ορίζει και το διεθνές δίκαιο θαλάσσης UNCLOS 1982, άρθρο 121). Το κράτος πρέπει να μεριμνά για την ανάπτυξη τους, να έχουν τα νησιά μας ισοδύναμες ευκαιρίες με την ηπειρωτική χώρα, συγκοινωνιακή-οικονομική-ενεργειακή-εφοδιαστική-ιατροφαρμακευτική επάρκεια.
Αντίθετα βλέπουμε ελλιπή συγκοινωνιακή κάλυψη των νησιών, με αντίκτυπο στην ικανότητα εφοδιασμού, τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές, νοσοκομεία κτλ. Όσον αφορά την ενεργειακή επάρκεια το κόστος των καυσίμων είναι τεράστιο. Το 60% της τιμής της αμόλυβδης είναι ΕΦΚ-ΦΠΑ, ενώ για το πετρέλαιο θέρμανσης αγγίζει το 70%.
Τέλος, όλα όσα εφαρμόζονται για τα νησιά είναι υφεσιακά και εναντίον της οικονομικής ανάπτυξης των νησιωτών. Η αύξηση του ΦΠΑ σε 23%  για εισιτήρια ΟΣΕ-ακτοπλοΐας-αεροπορικά, εστιατόρια, ξενοδοχεία, εστίαση, τρόφιμα, νερό, ξυλεία, τιμολόγια ΔΕΗ-φυσικού αερίου, αγροτικών προϊόντων, θέατρων, εφημερίδων, περιοδικών είναι το τελειωτικό χτύπημα όχι μόνο για τον τουρισμό αλλά και για την επιβίωση των νησιωτών.
Αξίζει να συγκρίνουμε το ΦΠΑ με άλλες χώρες της Ε.Ε. και ανταγωνιστικές μας. Η Ιταλία-Γαλλία-Αυστρία-Ισπανία έχουν ΦΠΑ 10% σε ξενοδοχεία/εστίαση, η Κροατία 13%, η Γερμανία 7%-19% ενώ η Τουρκία 8% . Ο ΦΠΑ στα καύσιμα στην Ελλάδα είναι 23%, Ιταλία 22%, Γαλλία-Αυστρία 20% ενώ η Γερμανία έχει 19%. Δηλαδή οι «εταίροι» μας, που μας επιβάλλουν ΦΠΑ 23% έχουν το χαμηλότερο στην ευρωζώνη(κυρίως η Γερμανία).
Αλλά γεννιέται και ένα άλλο ερώτημα. Τι ισχύει. Το Σύνταγμα των Ελλήνων ή το Μνημόνιο; ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ το δείχνουν και με πράξεις. Το Μνημόνιο! Με την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, με το αγγλικό δίκαιο, με τους τοκογλύφους να επιβάλλουν την πολιτική τους στις μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ φτωχοποιούν τον ελληνικό λαό, ως παράδειγμα για το τι μπορούν να κάνει το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα.
Η λύση είναι μία, ρήξη και δημιουργία ενός εθνικού κράτους.

Νικόλαος Κούζηλος
 


Βουλευτής Α’ Πειραιά
Πολιτικός Κρατούμενος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com