Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015

Ο τουρκικός Στρατός προετοιμάζεται για βίαιη διάβαση του Έβρου – Νέα μεγάλη άσκηση στην Α. Θράκη ...
Για ακόμη μια φορά οι τουρκικές δυνάμεις προχώρησαν στις 30 Μαΐου σε επίδειξη δύναμης στην Α. Θράκη με την πραγματοποίηση μεγάλων ασκήσεων αποβατικών ενεργειών και βίαιων διαβάσεων υδάτινων κωλυμάτων, σε και περίοδο όπου η Τουρκία δείχνει να επιζητά το «θερμό» επεισόδιο, με κάθε τρόπο.
Η τελική φάση της άσκησης  πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου και σε αυτή πήρε μέρος η 54η Μ/Κ Ταξιαρχία Πεζικού και το 50 Σύνταγμα Μηχανικού του τουρκικού Στρατού, στρατιωτικά σώματα που έχουν ως έδρα τους την Αδριανούπολη.
Η συγκεκριμένη άσκηση αποτελεί ακόμη μια που πραγματοποιεί η τουρκική 1η Στρατιά στην περιοχή της Α. Θράκης δείγμα ότι ο τουρκικός Στρατός θεωρεί την περιοχή ήδη «καυτή» με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το ελληνικό σύστημα αμυντικής διάταξης στον Έβρο.
Στις ασκήσεις του τουρκικού 5ου Συντάγματος Μηχανικού χρησιμοποιήθηκαν τόσο γέφυρες SAMUR  όσο και γεφυροφόρα άρματα τύπου LEGUAN.
Η προκλητική, άλλωστε, προβολή των τουρκικών "γεφυρών πολέμου" και των συστημάτων διάβασης υδάτινων κωλυμάτων και γεφύρωσης AZMIM, SAMUR και LEGUAN που "θα διευκολύνει πολύ την εισβολή/επιδρομή του τουρκικού Στρατού" όπως  αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ εννοώντας φυσικά τον Έβρο, είναι ένα ακόμη δείγμα των τουρκικών σχεδίων τα οποία δεν αφορούν μόνο το Αιγαίο αλλά και τη Θράκη.
Άλλωστε, η Τουρκία δεν έχει κανένα άλλο μέτωπο που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα συγκεκριμένα συστήματα παρά μόνο εκεί.
O τουρκικός Στρατός έχει αποκτήσει συνολικά  52 αμφίβιες αυτοκινούμενες επιθετικές γέφυρες μεταφοράς βαρέων οχημάτων (μεταφερόμενο βάρος 70 τόνοι) τύπου SAMUR και 36 γεφυροφόρα άρματα τύπου LEGUAN κλάσης 70 τόνων, με άνοιγμα γέφυρας 24 μέτρα.
Η συγκεκριμένες ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο «εκφοβισμού» της Ελλάδας επιχειρώντας έτσι οι Τούρκοι να δείξουνη την ετοιμότητά τους για κατάληψη ελληνικών νησιών κυριότερα όμως δε για διάβαση του Έβρου.Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
Galeri Görseli 1
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr