Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Δεν κρατιέται ο Θεοδωράκης - Δίνει συνεντεύξεις σε γαλλικά ΜΜΕ και λέει δεν αποκλείει την συμμετοχή του σε κυβέρνηση!!!


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο συμμετοχής του Ποταμιού σε μία πιο μεταρρυθμιστική κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Le Monde. 
"Θα ήθελα να είμαι αισιόδοξος, αλλά δεν μπορώ. Δεν πιστεύω ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει μεταρρυθμίσεις. Είναι φιλοευρωπαίοι στην Ευρώπη, αλλά λαϊκιστές στην Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε αυτό ακριβώς το παλιό πολιτικό σύστημα στο οποίο τα κόμματα πιστεύουν ότι μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνο με υποσχέσεις. Ο Τσίπρας εγγράφεται σε αυτή την παράδοση, που αποτελεί ένα δράμα για τη χώρα μας" είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, ερωτηθείς τι είδους απολογισμό κάνει για τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης του ΑλέξηΤσίπρα.
"Ο Πρωθυπουργός λέει πράγματα με τα οποία είμαστε σύμφωνοι. Δεν είναι ακραίος, αλλά δεν κάνει τίποτε για να αλλάξει την κατάσταση. Του ζητήσαμε, μάταια, να δώσει προτεραιότητα σε ένα σχέδιο νόμου που θα θέσει τέρμα στις τριγωνικές σχέσεις μεταξύ κομμάτων, τραπεζών και τηλεοπτικών σταθμών. Αυτό δεν προχωρά, γιατί τα κόμματα κρατούν ένα μέσο πίεσης στα ΜΜΕ απειλώντας τα με μία παρέμβαση των τραπεζών ώστε να σταματήσουν να τα δανείζουν. Ένας τέτοιος νόμος θα ήταν ωφέλιμος για την οικονομία της χώρας και για τη δημοσιογραφία. Επίσης, είχαμε ζητήσει νομοθετική ρύθμιση που θα προέβλεπε ένα πλαφόν για τα φυσικά πρόσωπα και τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Δεν το κάνανε. Γιατί οι πλουσιότεροι Έλληνες οι οποίοι χρωστούν δεκάδες εκατομμύρια να επωφελούνται από αυτές τις ρυθμίσεις;" σημείωσε. 

Όσο για το εάν μετανιώνει που δεν συμμετείχε στην κυβέρνηση, απάντησε: "O Αλέξης Τσίπρας μας είχε ζητήσει να συμμετάσχουμε σε μια κυβέρνηση η οποία θα περιλάμβανε ανθρώπους από την άκρα Δεξιά (τους Ανεξάρτητους Έλληνες) μέχρι την άκρα Αριστερά. Του απάντησα ότι η χώρα χρειάζεται μια προοδευτική κυβέρνηση, πιο ευρεία και πιο ανοιχτή, που θα συνένωνε στοιχεία πέρα από τα κόμματα. Η πλειονότητα των υπουργών είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κάνουν τίποτε και που περνούν την ώρα τους εξηγώντας από τα κανάλια τι θα έπρεπε να κάνουν οι γάλλοι ή οι γερμανοί υπουργοί".
"Αν ο κ. Τσίπρας σχηματίσει μια πιο ανοιχτόμυαλη κυβέρνηση, είμαστε έτοιμοι να τον βοηθήσουμε και να του προτείνουμε μεταρρυθμιστικές και φιλοευρωπαϊκές προσωπικότητες, από το Ποτάμι και από αλλού, ακόμη και μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά θα πρέπει η κυβέρνηση να είναι μια μικρή και αποτελεσματική ομάδα", σημείωσε θέτοντας τις προϋποθέσεις συμμετοχής στην κυβέρνηση.
"Για εμάς, οι τρεις μεγάλες μεταρρυθμίσεις είναι η δικαιοσύνη, η παιδεία και οι ιδιωτικοποιήσεις. Το κράτος θα μπορούσε να κρατήσει συμμετοχές σε ιδιωτικοποιημένες επιχειρήσεις, αλλά αυτοί που θα τις διευθύνουν θα πρέπει να ορίζονται από αυτούς που επενδύουν σε αυτές. Ο Τσίπρας λέει ότι είναι υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά οι περισσότεροι υπουργοί τους ξεκαθαρίζουν ότι κατά των ιδιωτικοποιήσεων" πρόσθεσε. 
Ο κ. Θεοδωράκης θεωρεί ότι η κυβέρνηση φλερτάρει με την ιδέα να προκαλέσει νέες εκλογές. "Και στο στοίχημα αυτών των εκλογών δεν θα ήταν παρά η επιστροφή στη δραχμή, το παλιό ελληνικό νόμισμα, και αυτό είναι παιχνίδι με τη φωτιά. Αλλά ακόμα και αν η κυβέρνηση καταφέρει να φτάσει σε μια συμφωνία- την οποία εμείς θα στηρίξουμε στη Βουλή- αυτή η συμφωνία κινδυνεύει να καταψηφιστεί από ένα τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Νέες εκλογές θα επέτρεπαν ίσως στους Έλληνες πολίτες να επικυρώσουν αυτή τη συμφωνία και να ξαναρχίσουν με μια Βουλή πολύ πιο λογική. Αυτό ίσως θα μπορούσε να είναι μια λύση. Αλλά δεν πιστεύω ότι ο Τσίπρας θα πάει σε μια ρήξη με τους Ανεξάρτητους Έλληνες και την αριστερά του κόμματός του" υπογράμμισε. 





























































































































defencenet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com