Τρίτη, 26 Μαΐου 2015

WSJ: Μπορεί ο Λαφαζάνης να ανατρέψει τον Τσίπρα; - Απείθαρχοι και απρόβλεπτοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ...Στο κλίμα διχασμού που έχει καλλιεργηθεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζει η Wall Street Journal, αναφερόμενη στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος.
Ειδικότερα, η αμερικανική εφημερίδα επισημαίνει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Αλέξη Τσίπρα δεν είναι η ανάγκη επίτευξης συμφωνίας με τους δανειστές, αλλά η σύγκρουση στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διαπραγματευτική τακτική.
Όπως εξηγείται, η εσωτερική αντιπολίτευση καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να θέσει σκληρότερους όρους στους δανειστές, αλλιώς να κηρύξει στάση πληρωμών.
«Η ανταρσία στο ΣΥΡΙΖΑ ενδέχεται να στερήσει από την κυβέρνηση την πλειοψηφία στη Βουλή» προειδοποιεί η αμερικανική εφημερίδα, η οποία εστιάζει στις αντιδράσεις της Αριστερής Πλατφόρμας.
Όπως εύλογα σημειώνει η εφημερίδα, η Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ αριθμεί 30 βουλευτές, των οποίων η στάση στην επερχόμενη συμφωνία θα καθορίσει τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης.
Όμως, παρατηρεί το δημοσίευμα, - εκτός της Αριστερής Πλατφόρμας - ο ΣΥΡΙΖΑ κατατέμνεται σε μία σειρά ιδεολογικών «κομματιών», στα οποία απουσιάζει η πειθαρχία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι δυσκολίες για τον Τσίπρα εδράζονται στον τρόπο «πλασαρίσματος» των επίπονων συμβιβασμών στις ποικίλες ιδεολογικές φράξιες του ΣΥΡΙΖΑ.
Μάλιστα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αυτή η ιδεολογική ποικιλία συνιστά και το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επίτευξη συμφωνίας.
Στην Κεντρική Επιτροπή, η Αριστερή Πλατφόρμα κατέθεσε αίτημα υπέρ της κήρυξης στάσης πληρωμών προς το ΔΝΤ.
Η πρόταση απορρίφθηκε οριακά, καθώς 95 μέλη ψήφισαν κατά και 75 υπέρ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο ηγέτης της Αριστερής Πλατφόρμας, Π. Λαφαζάνης διαμήνυσε πως η χρεοκοπία είναι προτιμότερη, ακόμη και εάν σηματοδοτεί την έξοδο από το ευρώ.
Πάντως, διαμηνύει η Wall Street Journal, η Κεντρική Επιτροπή ομονόησε πως η συμφωνία με τους πιστωτές δεν πρέπει να περιλαμβάνει μειώσεις μισθών, μεγάλο πρωτογενές πλεόνασμα και μείωση των δημόσιων επενδύσεων.
Παράλληλα, η νέα συμφωνία θα πρέπει να εμπεριέχει τη ρύθμιση του δημόσιου χρέους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr