Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ελευθέριος Συναδινός: Δικαιοσύνη a’ la carte ...


Θεωρητικά η ελληνική δικαιοσύνη, μια από τις τρεις διακριτές εξουσίες, είναι τυφλή, αμερόληπτη και με μια λέξη ανεξάρτητη. Οφείλει να ρίχνει φως στις σκιές και να διατηρεί την ισονομία απέναντι σε ισχυρούς και ανίσχυρους, επώνυμους και ανώνυμους, αθώους ή ενόχους.
Όταν η δικαιοσύνη περιφρονεί θεμελιώδη δικαιώματα και καταπατά βασικές αρχές ελευθερίας και ισότητας, όταν δεν αναγνωρίζει - υπό την πίεση επίορκων πολιτικών, συστημικών συκοφαντών ή της κοινής γνώμης - το τεκμήριο της αθωότητας, αυτό συνιστά κατάλυση της ίδιας της δημοκρατίας.
Η δημοκρατία και η δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο όλων, αλλά κυριότερα των αδυνάτων. Στη σημερινή Ελλάδα όμως, οποιαδήποτε επίκληση στη δημοκρατική μας παράδοση και στο νομικό μας πολιτισμό, είναι τουλάχιστον γελοία. Η δικονομική ιστορία δείχνει πως η εφαρμογή και επιβολή του νόμου γίνεται με δυο μέτρα και δυο σταθμά. Να θυμίσω κάποιες τραγελαφικές υποθέσεις επώνυμων γόνων.
- Σύλληψη της θυγατέρας Καψή (του μεγαλοδημοσιογράφου), για εμπορία ναρκωτικών. Αποτέλεσμα: ελεύθερη χωρίς περιοριστικούς όρους.
- Σύλληψη του υιού Βούτση για ένοπλη ληστεία τράπεζας. Αποτέλεσμα: έκτιση ποινής φυλάκισης λιγότερη από 3 χρόνια και ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Ο πατέρας υπερυπουργός της συγκυβέρνησης και ο υιός καταδικασμένος αναρχικός τρομοκράτης.

Έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε και να πράττουμε εξ απαλών ονύχων. Αλήθεια αν απουσιάζει η δικαιοσύνη, τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία παρά οργανωμένη ληστεία; Το διεφθαρμένο, κλεπταποδοχικό, οικογενειοκρατούμενο πολιτικό σύστημα, γνωρίζει πολύ καλά, πως να προστατεύει τα συμφέροντά του. Η "Θέμιδα" είναι βέβαιο, πως στο άκουσμα δικαστικών αποφάσεων που αφορούν σε πολιτικά πρόσωπα, θα κοκκίνιζε από ντροπή.
- Ο πρώην Υπουργός Παπακωνσταντίνου, που έσυρε την Ελλάδα στα νύχια του ΔΝΤ, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ουδέποτε προφυλακίστηκε, κρίθηκε δε αθώος για το κακούργημα της απόπειρας απιστίας. Απόφαση κολυμβήθρα του Σιλωάμ.
- Ο έτερος τσάρος της οικονομίας Παπαντωνίου, κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ανακριβούς δήλωσης "πόθεν έσχες" (πόσα άρπαξε δηλαδή), που αφορά στη δήλωση της περιουσιακής του κατάστασης, οικονομικού έτους 2009, ενώ θα δικαστεί και για αυτή του 2010. Κυκλοφορεί ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, στις Βρυξέλλες για μπίζνες.
-  Πλήθος φακέλων και δικογραφιών έχουν διαβιβαστεί από τους αρμόδιους εισαγγελείς στη βουλή, για έλεγχο υπουργών και βουλευτών. Κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει, όμως. Καμία άρση ασυλίας, ακόμα και για εξόφθαλμες περιπτώσεις πχ. Μιχελάκη, Σταθάκη και άλλων.

Οι κλέφτες αποδείχτηκαν μωρές παρθένες. Από την άλλη, για τους Έλληνες εθνικιστές, αυτούς που κατέδειξαν εντός και εκτός Βουλής, τους κλέφτες και προδότες, το σύστημα επιφύλαξε μια παραδικαστική κατηγορία - αλληγορία. Τους ενόχους είναι προτιμότερο να τους διαλέγεις παρά να τους ψάχνεις. Και η παρέα των δοκησίσοφων Αθανασίου - Ντογιάκου - Κουτζαμάνη διάλεξε τη Χρυσή Αυγή, τον πραγματικό εχθρό του διεφθαρμένου συστήματος, ως ένοχο, ερήμην του Συντάγματος, των νόμων και των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.
"Audiatur et altera pars". Ακούστε λοιπόν και την άλλη εκδοχή. Στην περίπτωση του βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ο τραγέλαφος της προφυλάκισής του είναι καθαρά προϊόν πολιτικής δίωξης. Συνοπτικά να αναφέρω:
- Στις 28-09-2013 η Αντιτρομοκρατική ενήργησε έρευνα στο σπίτι όπου μένει ο Ηλίας Κασιδιάρης μαζί με τους γονείς του. Στο σπίτι βρέθηκαν δύο λειόκαννα όπλα. Το πρώτο ανήκε στον συνταξιούχο ιατρό πατέρα του και το δεύτερο στον ίδιο. Βρέθηκαν εντός της θήκης τους και συνοδεύονταν από νόμιμες άδειες κατοχής που είχαν εκδοθεί από τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές. Μάλιστα, η καραμπίνα του πατέρα του είχε αγοραστεί το 2005 μεταχειρισμένη και βρίσκονταν σε τόσο κακή κατάσταση που ουσιαστικά ήταν μη λειτουργική και σίγουρα δε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την τέλεση αξιόποινων πράξεων. Οι ανακρίτριες αυθαίρετα και χωρίς καμία απόδειξη απέδωσαν την κατοχή και των δύο όπλων στον Ηλία.
- Ο Ηλίας Κασιδιάρης απολογήθηκε στις 02-10-2013 για το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνσης αυτής και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 50.000 ευρώ. Η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης για τα δύο όπλα συντάχθηκε από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας την ίδια ημέρα και δεν προέκυψε κάτι το επιλήψιμο.
-  Τους επόμενους μήνες οι αρχές δεν τον ενόχλησαν για το συγκεκριμένο θέμα. Τον Απρίλιο του 2014, λίγες ημέρες αφότου από το βήμα της Βουλής είχε δημοσιοποιήσει το περιεχόμενο μίας συνομιλίας του με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, από την οποία προέκυπτε ότι οι διώξεις εναντίον της Χρυσής Αυγής ήταν απόρροια παρεμβάσεων της εκτελεστικής στη δικαστική εξουσία, οι ανακρίτριες προχώρησαν σε άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του Ηλία Κασιδιάρη για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (οπλοκατοχής σε βαθμό κακουργήματος).
Η στόχευση και η μεθόδευση είναι προφανής, όχι μόνο εις ό, τι αφορά στην άσκηση της δίωξης για τη συμπληρωματική κατηγορία, αλλά και σε ό, τι αφορά στην επιβολή σε βάρος του Κασιδιάρη του έσχατου μέσου δικονομικού καταναγκασμού, της προφυλάκισης, η οποία επιβάλλεται μόνο όταν κρίνεται ότι ακόμα και οι πιο αυστηροί περιοριστικοί όροι δεν επαρκούν, για να αποτρέψουν τον κατηγορούμενο από την τέλεση νέων αξιόποινων πράξεων.   
Όταν ο κατηγορούμενος είναι εκλεγμένος Βουλευτής με λευκό ποινικό μητρώο και γνωστή κατοικία, είναι τραγελαφικό να μιλάμε ότι ως μοναδικό αποτελεσματικό μέτρο παρίστατο η προφυλάκιση.  
Η επερχόμενη δίκη δε θα είναι αγώνας δρόμου αλλά αντοχής. Όχι για το Λαϊκό Σύνδεσμο - Χρυσή Αυγή, ο οποίος άντεξε πολιτικά και ιδεολογικά, όλη τη λάσπη, τις διώξεις, την πολιτική και οικονομική περιθωριοποίηση. Αγώνας αντοχής για την Ελληνική δικαιοσύνη, η οποία καλείται να επιτελέσει το θεσμικό της ρόλο χωρίς παρωπίδες, ιδεοληψίες, εξωγενείς πιέσεις και με βάση το Σύνταγμα και τη νομολογία των ελληνικών δικαστηρίων.

Ελευθέριος Συναδινός
 

Αντιστράτηγος ε.α.
 

Ευρωβουλευτής Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com