Κυριακή 24 Μαΐου 2015

BINTEO--Συρία: Ηρωϊκή έξοδος των Ελληνορθοδόξων στρατιωτών από το νοσοκομείο της σφαγής...


Με ηρωϊκή έξοδο όπως αρμόζει σε Ελληνορθόδοξους, 122 Σύροι στρατιώτες και πολιτοφύλακες κατάφεραν να διασπάσουν τον θανατηφόρο κλοιό των απάνθρωπων ισλαμιστών στο νοσοκομείο παγίδα της Jisr al-Shughur, και να επιστρέψουν στην Λαττάκεια όπου τους υποδέχθηκαν με τιμές "ημίθεων".
Η έξοδος πραγματοποιήθηκε με την βοήθεια της 87ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, με την συνδρομή πυροβολικού και της συριακής Αεροπορίας, οι οποίοι έβαλαν συνεχώς κατά των ισλαμιστών για να δοθεί η απαραίτητη κάλυψη ώστε να πραγματοποιηθεί η παράτολμη και γενναία αυτή έξοδος.
Πυρά από αυτόματα όπλα έπεφταν ακατάπαυστα και έκαναν τη νύχτα μέρα στην Λαττάκεια, όταν οι σκελετωμένοι και αφυδατωμένοι από την πολιορκία στρατιώτες, που βάσταξε 1 μήνα, κατάφεραν να φτάσουν στην πόλη μπαίνοντας στο σύγχρονο "Πάνθεον" των ηρώων. 
Ενδεικτική η περίπτωση της υποδοχής που επιφύλαξαν οι συμπατριώτες του σ΄εναν γιατρό από τους πολιορκημένους στο χωριό Zılgıtlar στην Tartous…Τον έρεναν με ροδοπέταλα και οι βολές έσχιζαν τον αέρα.
Ανεπίσημες πληροφορίες αναφέρουν ότι 80 στρατιώτες από το νοσοκομείο της Jisr Al-Shughour έφθασαν σε ασφαλές σημείο την πρώτη μέρα και 32 χθες σύνολο 112 από τους 170.
30 σκοτώθηκαν κατά την εκκένωση και κυρίως κατά το δρόμο προς την προώθηση να φτάσουν σε ασφαλές σημείο.
Τουλάχιστον 2 είναι αιχμάλωτοι αφού υπάρχει και 26 αγνοούνται,αλλά σύμφωνα με πληροφορίες όλοι έχουν εξοντωθεί με στυγερό τρόπο από τα ισλαμιστικά κτήνη. Μαζί με τους αγνούμενους στρατιώτες έμειναν πίσω και τραυματίες πολιτοφύλακες, οι οποίοι έχουν ήδη εκτελεστεί και τα κεφάλια τους έχουν παλουκωθεί.
Η επόμενη ημέρα από την ηρωική έξοδο βρίσκει τους στρατιώτες που απεγκλωβίστηκαν από την παγίδα θανάτου στην Jisr al-Shughour σε νοσοκομεία των γύρω περιοχών και κυρίως της Λαττάκεια προς περίθαλψη.Κάποιοι έπεσαν ηρωικά μαχόμενοι στην προσπάθειά τους να φτάσουν σε ασφαλή σημεία.
Ήταν 150 στρατιώτες και με τους πολίτες και τους πολιτοφύλακες έφταναν τους 250 πολιορκημένους. Πιστεύεται ότι όλοι όσοι έμειναν πίσω εσφάγησαν με φρικτό τρόπο.
O Mahmoud Sabha ο διοικητής της ομάδας των στρατιωτών του συριακού στρατού που βρίσκονταν πολιορκημένοι και αποκλεισμένοι για 1 μήνα στο νοσοκομείο της πόλης  Jisr al-Shughour, διηγήθηκε λεπτομέρειες από αυτόν τον εφιαλτικό μήνα.Επί 28 ημέρες πάλεψαν με κακουχίες και αντιπάλους ως την τελική εξουθένωση.
Οι τρομοκράτες είπε βομβαρδισαν ανηλεώς μέχρι να φτάσουν και να καταστρέψουν το νοσοκομείο.
Ο διοικητής Sabha είπε ότι επιχείρησαν επιθέσεις με παγιδευμένα αυτοκίνητα,επελάσεις, εφόδους κατά μέτωπο με εκατοντάδες φανατικούς που έχουν πεισθεί ότι θα πάνε στον Παράδεισο για τις "καλές" τους πράξεις.
"Όλες τους οι προσπάθειες απέτυχαν αφού οι ήρωες μας υπεραμύνονταν με νύχια και με δόντια."
Καθώς οι τρομοκράτες απέτυχαν προσανατολίστηκαν να σκάψουν τούνελ και λαγούμια για να παγιδεύσουν από κάτω το νοσοκομείο μεταφέροντας τόνους ΤΝΤ ώστε να το ανατινάξουν.
«Αυτό το γεγονός μας ανάγκασε να εγκαταλείψουμε το νοσοκομείο από το φόβο για τη ζωή του συνόλου των ηρώων μας οι οποίοι έκλειναν περί τον 1 μήνα αποκλεισμού", δήλωσε ο Sabha 
«Η αναχώρησή μας από το νοσοκομείο είναι η αρχή για μια νέα περίοδο μαχών με τους συντρόφους μας, σε κάποιο άλλο μέτωπο » τόνισε ο Wannous με αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και πείσμα.
Οι Σύροι στρατιώτες πολεμούν με αυταπάρνηση, και με γενναιότητα σαν "λιοντάρια" αλλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν απέναντι στη συνεχόμενη ροή οπλισμού και καινούριων "ολόφρεσκων" παραλαβών που καταφθάνουν καθημερινά στη Συρία για λογαριασμό του ISIL με την βοήθεια της Δύσης η οποία κάποτε θα πρέπει να λογοδοτήσει και απέναντι στην Ιστορία αλλά και απέναντι στην Ανθρωπότητα, για την υποστήριξη που παρέχει στα εγκλήματα που διαπράτονται στην Μέση Ανατολή.
   
                                          

                                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com