Κυριακή 10 Μαΐου 2015

“Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για την πορεία των διαπραγματεύσεων” ...


Λίγο πριν το σημαντικό Eurogroup της Δευτέρας που θα καθορίσει την επόμενη μέρα της Ελλάδας,«Συγκρατημένα αισιόδοξος»

δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ν. Βούτσης σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, και πρόσθεσε ότι «εάν δεν υπάρξει αλλαγή στον τρόπο που βλέπουν τα πράγματα οι εταίροι, δεν μπορεί να καταλήξει η συζήτηση».
Ο κ. Βούτσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μιλάμε περί λιτότητας, μιλάμε περί ασφυξίας ανελέητης για τα δυο επόμενα χρόνια». Αναφερόμενος στις απαιτήσεις των εταίρων, τις χαρακτήρισε «πάρα πολύ σκληρές, πέραν της 5ης αξιολόγησης, για να μιλάμε ειλικρινά. Δηλαδή, δεν έχουν απλώς φύγει από την 20η Φεβρουαρίου. Αξιολογούν με βάση όλη τη λίστα της 5ης αξιολόγησης της προηγούμενης κυβέρνησης, σαν να μην έχουν απέναντί τους άλλη κυβέρνηση. Εχουν φέρει στο τραπέζι πράγματα, τα οποία δεν είχαν δεχθεί οι κύριοι Σαμαράς – Βενιζέλος».
Και συνέχισε: «Η Ελλάδα είναι μια παρένθεση, σοβαρή γι αυτούς. Μπορεί η οικονομία της να είναι ένα ελάχιστο ποσοστό της ευρωπαϊκής οικονομίας, αλλά το ”επεισόδιο Ελλάς” είναι πάρα πολύ σοβαρό για την πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ως εκ τούτου συγκρούονται κάθε στιγμή δυο γραμμές».
Καταλήγοντας ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε: «Να είμαστε ειλικρινείς. Η κατάσταση δεν κλειδώνει. Κι όταν δίνουμε κάθε εβδομάδα αυτά τα απίστευτα ποσά γύρω-γύρω, στην κυρία Λαγκάρντ, όταν από τον Αύγουστο δεν έχουμε πάρει ευρώ ως χώρα, αυτό έχει μια ημερομηνία, για να μην πω, λήξης. Μια ημερομηνία ενδεχομένως αλλαγής γραμμής, πλεύσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com