Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Σήμερα στην Αθήνα το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας – Μετά από 1000 χρόνια μεταφέρεται σε ορθόδοξη χώρα το σκήνωμα της Αγίας ...


Στην αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ελλάδας θα παραδοθεί το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, σε ειδική τελετή στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου στην Βενετία, σήμερα το πρωί.
Για πρώτη φορά, μετά από 1000 χρόνια, το σκήνωμα της Αγίας θα μεταφερθεί σε ορθόδοξη χώρα. Σύμφωνα με το orthodoxia.info, η μεταφορά του θα γίνει με ειδική πτήση προς την Αθήνα, συνοδεία ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος και στις 18:30 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον ομώνυμο Δήμο, δίπλα στο Αιγάλεω.
Στο Ελευθέριος Βενιζέλος θα βρίσκεται, για την υποδοχή, ο μητροπολίτης Μεσογαίας, Νικόλαος. Η υποδοχή θα γίνει με κάθε τιμή, αφού εκεί θα βρίσκεται ένοπλο άγημα και αντιπροσωπεία του Πυροβολικού, του οποίου η Αγία Βαρβάρα θεωρείται Προστάτιδα.
Το ιερό λείψανο θα μεταφερθεί με αυτοκινητοπομπή στην Αγία Βαρβάρα, όπου ο Μητροπολίτης Νίκαιας Αλέξιος ο Κλήρος θα το υποδεχτεί.
Κατά τη διάρκεια της λιτανείας, από το σημείο υποδοχής μέχρι τον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας, το σκήνωμα θα βρίσκεται πάνω σε κιλλίβαντα του πυροβολικού όπλου, ενώ τέσσερις επίσκοποι της Εκκλησίας της Ελλάδος θα κρατούν περιμετρικά του κορδέλες καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής. Αξιωματικοί του Πυροβολικού, επίσης, θα συνοδεύουν το ιερό λείψανο.
Εκατοντάδες πιστοί από όλη τη χώρα αναμένεται να παραστούν στην υποδοχή, αλλά και στη συνέχεια στην Αγία Βαρβάρα, για να προσκυνήσουν την Αγία που σκοτώθηκε από τον πατέρα της, υπερασπιζόμενη την πίστη της στον Χριστό.






















http://www.makeleio.gr/?p=341982

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com