Τρίτη 19 Μαΐου 2015

«Μακεδονία» αποκάλεσε τα Σκόπια ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ...

Ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προσερχόμενος στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για συμμετάσχει στην κοινή συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας των «28», κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να εργαστούν ώστε να αποφευχθεί η βία στην ΠΓΔΜ και να λειτουργήσουν οι δημοκρατικοί θεσμοί στο έπακρο.
Ωστόσο, έντονο προβληματισμό δημιουργεί το γεγονός πως αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στην ΠΓΔΜ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τη «Μακεδονία» (σ.σ. όπως την αποκάλεσε στην απάντησή του) καθώς πρόκειται για ένα επίδοξο μέλος του Οργανισμού.
«Πιστεύω πως οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι κομμάτι της δημοκρατικής κοινωνίας», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως το πιο σημαντικό είναι να αποφευχθεί κλιμάκωση της κρίσης στη «Μακεδονία». Μάλιστα ο γγ του ΝΑΤΟ αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» τέσσερις φορές.
Η Ευρωπαϊκή Ομάδα των Σοσιαλδημοκρατών σε ανακοίνωσή της με τίτλο: «Ο λαός της ΠΓΔΜ αξίζει περισσότερη δημοκρατία», χαιρέτισε τις χτεσινές, ειρηνικές διαδηλώσεις στα Σκόπια, αναφέροντας πως το γεγονός ότι τουλάχιστον 50.000 συμμετείχαν σε αυτές «δείχνει ότι οι πολίτες της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν είναι ικανοποιημένοι με την κατάσταση στη χώρα και θέλουν περισσότερη δημοκρατία».
Μιλώντας στο συλλαλητήριο, o Κνουτ Φλεκενστάιν, αντιπρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών, δήλωσε, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση τα εξής: «Η «Μακεδονία» πρέπει να κινηθεί προς την κατεύθυνση περισσότερης δημοκρατίας, ενός ανεξάρτητου δικαστικού σώματος, ανεξάρτητων μέσων μαζικής ενημέρωσης και προς έναν επιτυχή αγώνα κατά της διαφθοράς και του εγκλήματος, είτε από μεμονωμένους πολίτες ή από αιρετούς αξιωματούχους».




















http://www.tribune.gr/world/news/article/139996/makedonia-apokalese-ta-skopia-o-genikos-grammateas-tou-nato.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com