Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Νέα δημοσκόπηση: Τεράστιο προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 21%--


ΣΤΑΘΕΡA ΤΡΙΤΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΜΕ 6%...


Με προβάδισμα 20 και πλέον μονάδων παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τη ΝΔ η οποία όχι μόνο δεν παρουσιάζει αύξηση στα ποσοστά της αλλά αντίθετα τα βλέπει να καταποντίζονται καθημερινά.
Πιο συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Μακεδονία για τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων φτάνει στις 20 μονάδες, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 36,5%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 15,5%.
Χρυσή Αυγή και Ποτάμι μοιράζονται το ίδιο ποσοστό με 6% , το ΚΚΕ με 4% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ με 3%.
Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός παραμένει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ στην δεύτερη θέση έρχεται ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.
Τα εκπληκτικά αυτά ποσοστά που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δείγμα πως το εκλογικό σώμα επικροτεί την στάση του απέναντι στους εταίρους αναφορικά με την μάχη που δίνει στη διαπραγμάτευση ενώ αντίθετα κανείς δεν φαίνεται να επικροτεί την ΝΔ ούτε καν ακόμη και όσοι την είχαν ψηφίσει στις εκλογές.
Το παραπάνω είναι χαρακτηριστικό δείγμα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται σε μια κατάσταση διάλυσης χωρίς να έχει αντιληφθεί τι πραγματικά συμβαίνει στη χώρα, ανίκανο να αρθρώσει αντιπολιτευτικό λόγο, χωρίς καμία αυτοκριτική και χωρίς να έχει καταφέρει να περάσει κανένα ουσιαστικό μήνυμα προς τον κόσμο.
Ταυτόχρονα η παραμονή του Α.Σαμαρά στο τιμόνι της ηγεσίας δείχνει πως αποδοκιμάζεται έντονα έχοντας εξελιχθεί  τροχοπέδη για την ΝΔ από την οποία το κόμμα δείχνει να μην μπορεί να απελευθερωθεί.
Ταυτόχρονα το εκλογικό σώμα στέλνει το μήνυμά του προς την κυβέρνηση κρίνοντας λάθος τους χειρισμούς σε ποσοστό 41% , με το 35% να κρίνει πως είναι σωστοί, σημειώνοντας μια μεγάλη αλλαγή σκηνικού από τον Φεβρουάριο, όταν το 72% ενέκρινε τη γραμμή της κυβέρνησης, ενώ μόλις το 22,5% διαφωνούσε.
Το 61% των ερωτηθέντων ζητά  μετριάσει η κυβέρνηση τις υποσχέσεις της προς το λαό, ώστε να καταλήξει σε συμφωνία με τους εταίρους, , αν και το 56% των ερωτηθέντων απαντά πως πλέον η κυβέρνηση δεν φαίνεται αποφασισμένη να τηρήσει το σύνολο των προεκλογικών δεσμεύσεών της.
Σε σχέση με το πώς θα πρέπει η κυβέρνηση να χειριστεί μια ενδεχόμενη συμφωνία με τους εταίρους, το εκλογικό σώμα φαίνεται μοιρασμένο με το ένα τρίτο των ερωτηθέντων να απαντά πως  η συμφωνία πρέπει να περάσει στη Βουλή, ακόμα ένα τρίτο πως πρέπει να τεθεί σε δημοψήφισμα, ενώ το υπόλοιπο ένα τρίτο πιστεύει πως πρέπει να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας.


































































































































Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com