Κυριακή 17 Μαΐου 2015

ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…



TRT:Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της FUEN...

 Ο πρόεδρος της FUEN(Ομοσπονδιακή Ένωση Εθνικοτήτων Ευρώπης) Χανς Χάινριχ Χάνσεν, είπε πως η Ελλάδα που ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους της ισότιμη συμπεριφορά και διάλογο, δεν τα εφαρμόζει αυτά με τις μειονότητες στην χώρα.

Ο Χάνσεν σχολίασε τις δηλώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας Κωνσταντίνου Κούτρα σχετικά με το συνέδριο της FUEN στην Κομοτηνή.
Ο Χάνσεν ανέφερε πως ¨είναι μια διπλωματική δήλωση που έγινε δίχως να εισέρχεται σε λεπτομέρειες¨ και είπε πως η Ελλάδα που ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους της ισότιμη συμπεριφορά, πρέπει πρώτα να το εφαρμόσει αυτό στους πολίτες της μέλη των μειονοτήτων.

¨Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΖΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ¨
Ο Χάνσεν δήλωσε πως ¨Ο Τσίπρας ζητά από τους Ευρωπαίους εταίρους της ισότιμη συμπεριφορά και διάλογο, αλλά αυτό εν τω εφαρμόζει στην δική του μειονότητα. Πρόκειται για περίεργη κατάσταση και δεν είναι πειστικός. Ο καθένας πρέπει να σκουπίζει μπροστά στο σπίτι του¨. Ο Χάνσεν ανέφερε πως έχει μια θετική προσέγγιση απέναντι στην Ελλάδα, αλλά ότι δεν θα διστάζει να κρίνει τα σχετικά με την μειονότητα μέτρα της. Επίσης είπε πως έχει επισκεφτεί νωρίτερα την Δυτική Θράκη και ότι ξέρει τα θέματα της τουρκικής μειονότητας.
¨Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ¨
Ο Χάνσεν είπε πως ¨Ξέρουμε ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή όπου δεν εκπληρώνονται τα βάσει συνθηκών δικαιώματα της μειονότητας. Η στάση της Ελλάδας στο θέμα της τουρκικής μειονότητας και της δημοκρατίας είναι απαράδεκτη¨. Ο Χάνσεν που είναι μέλος της γερμανικής μειονότητας στην Δανία, είπε πως η κατάσταση εκεί σχετικά με τις μειονότητες είναι διαφορετική και ότι τα θέματα εκεί λύνονται με διάλογο με τους πολιτικούς αξιωματούχους.
¨ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ¨
Ανέφερε πως αυτή την κατάσταση την περιέγραψε και στον Έλληνα πρόξενο του Αμβούργου που τον επισκέφθηκε και μάλιστα του πρότεινε ως FUEN να συμβάλλουν στην δημιουργία ενός εποικοδομητικού διαλόγου ανάμεσα στο ελληνικό κράτος και την τουρκική μειονότητα, κάτι στο οποίο όπως είπε δεν πήρε κάποια απάντηση. Ο Χάνσεν είπε πως στο θέμα της τουρκικής μειονότητας έχει σοβαρή διαφορά με τους Έλληνες αξιωματούχους και ότι στο συνέδριο κλήθηκαν και αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης, κανένας όμως εκ των οποίων δεν απάντησε.
Ο αντιπρόεδρος της FUEN και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης (ΕΟΤΔΘ) Χαλίτ Χαμπίπογλου, είπε πως οι δηλώσεις Κούτρα σχετικά με την τουρκική μειονότητα Δυτικής Θράκης δεν είναι αντικατοπτρίζουν την αλήθεια και δεν είναι πειστικές. Ο Χαμπίπογλου ανέφερε πως ο Κούτρας κάνει μεγάλο λάθος στο θέμα της τουρκικής μειονότητας και είπε πως ¨ Εγώ συμβουλεύω τον κύριο Κούτρα αντί να κάνει δηλώσεις από την Αθήνα, να έρθει ως εδώ και να παρακολουθήσει το συνέδριο μας για να δει τις αλήθειες¨. Ο εκπρόσωπος Κούτρας σε δήλωση του σχετικά με το συνέδριο της FUEN, είχε υποστηρίξει πως στην Ελλάδα υπάρχει απόλυτη ελευθερία έκφρασης και ότι η καλύτερη απόδειξη για αυτό είναι η πραγματοποίηση του συνεδρίου της FUEN.
Eφ. Γκιουντέμ 

 ΝΕΩΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ TRT

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της FUEN

Ολοκληρώθηκε το συνέδριο της Ομοσπονδιακής Ένωσης Εθνικοτήτων Ευρώπης (FUEN) που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.
Στο συνέδριο που διοργάνωσαν από κοινού το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης και ο Σύλλογος Επιστημόνων Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης συζητήθηκαν θέματα όπως το πρόβλημα της πολιτικής εκπροσώπησης των μειονοτήτων στην Ευρώπη, η υφιστάμενη κατάσταση της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης και η προστασία της οθωμανικής κληρονομιάς.
Ο Πρόεδρος της FUEN Χανς Χάινριχ Χάνσεν αναφερόμενος στο συνέδριο είπε ότι υπάρχει διαφορά απόψεων με την ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά το θέμα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης.
Ο Χάνσεν δήλωσε ότι προσκάλεσαν Έλληνες αξιωματούχους στο συνέδριο και πως δεν έλαβαν απάντηση από κανέναν.
Οι σύνεδροι μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της γενικής συνέλευσης επισκέφθηκαν το Ντεργκάχ Σεΐντ Αλί Σουλτάν στον Έβρο και συναντήθηκαν με τους εκλεγμένους μουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραχήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ.
Τους σύνεδρους συνόδευσαν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Χουσέιν Ζεϊμπέκ και ο πρώην βουλευτής ΠΑΣΟΚ Τσετίν Μαντατζή.





















http://www.trt.net.tr/greek/%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%BA%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CF%85%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83/2015/05/17/%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%B8%CE%B7%CE%BA%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%AD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-fuen-228301

 

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com